Konjević: Direktor policije biće izabran u januaru na javnom konkursu

Konjević nije rekao da li će podržati sadašnjeg direktora policije Božidara Vuksanovića ili bivšeg Veselina Veljovića, ako se jave na konkurs
5 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2012. 20:01h

Direktor policije biće izabran početkom naredne godine na javnom konkursu, jer je aktuelnom čelniku te institucije Božidaru Vuksanoviću istekao mandat odlaskom stare Vlade, kazao je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Prestankom mandata stare Vlade, izuzev za starješine Poreske uprave, Uprave za nekretnine i Uprave carina, koji su izabrani na javnom konkursu kako to predviđa Zakon o državnoj nupravi, svim ostalim starješinama organa uprave je istekao mandat.

"Za očekivati je da ćemo po primjeni Zakona o državnim službenicima i namještenicima, 1. januara ući u tu proceduru ne samo Ministarstvo unutrašnjih poslova, već i ostali resori Vlade", rekao je Konjević u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti.

Konjević nije rekao da li će podržati sadašnjeg direktora policije Božidara Vuksanovića ili bivšeg Veselina Veljovića, ako se neko od njih javi na konkurs za izbor na tu funkciju.

"Bilo bi neprimjereno da odgovaram na tu vrstu hipotetičkih pitanja. Svoj stav ću saopštiti kada nakon sprovedenog konkursa budemo imali jasno definisane kandidate za to mjesto", rekao je Konjević.

On je dodao i da je skeptičan da će afera Listing do kraja biti riješena.

"U ovom trenutku, zbog niza specifičnosti ovog slučaja i zbog svega onoga što su do sada pokazale uložene aktivnosti, a sa kojima sam upoznat, nijesam preveliki optimista da ćemo doći do kraja", istakao je on.

Galerija

Bonus video: