Više od 99 odsto potrošača ima stabilno napajanje električnom energijom

Ekipe EPCG su danas uspjele da otklone gotovo sva oštećenja na mreži
93 pregleda 3 komentar(a)
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 12.12.2012. 17:01h

Više od 99 odsto potrošača ima stabilno napajanje električnom energijom, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Oni navode da je stanje na elektrodistributivnoj mreži stabilno.

Podgorica i prigradska naselja imaju uredno napajanje električnom energijom, osim područja Lijeve Rijeke, Veruše i Brskuta, zbog oštećenja na dalekovodu Lijeva Rijeka.

Iz EPCG su saopštili da je Cetinje sa okolinom uredno snabdjeveno električnom energijom, sa izuzetkom djelova Katunske i Riječke nahije.

Ekipe EPCG su danas uspjele da otklone gotovo sva oštećenja na mreži, pa je broj potrošača bez napajanja sveden sa jučerašnjih oko 3000 na manje od 100 potrošača

Područje Berana, Andrijevice, Plava i Gusinja trenutno imaju uredno napajanje električnom energijom.

Ekipe EPCG su danas uspjele da otklone gotovo sva oštećenja na mreži, pa je broj potrošača bez napajanja sveden sa jučerašnjih oko 3000 na manje od 100 potrošača.

"Na području Mojkovca potrošači su uredno snabdjeveni električnom energijom. Gotovo sva oštećenja na 10 kV dalekovodima su danas sanirana, osim dalekovoda Žari, koji je zbog snijega ostao nepristupačan za naše ekipe”, kazali su iz EPCG.

Oni dodaju da je broj mjernih mjesta bez napajanja električnom energijom na području mojkovačke opštine sveden za 170.

“U Bijelom Polju grad i prigradaska naselja su snabdjeveni električnom energijom dok su bez napajanja zbog ispada dalekovoda 35 kV Čokrlije sela Tomaševo, Pavino polje, Slijepač most, Kruševo, Sokola, Barice i Pisona Jela, Čokrlije”, saopšteno je iz EPCG.

U pljevaljskoj opštini je bez napajanja dalekovod 10 kV prema Bukovici, a ekipe su na terenu i očekuje se stabilizacija naponskih prilika do kraja dana.

Bez napajanja je reon Brijeg u Plužinama.

Iz EPCG su kazali i da je prosječna potrošnja električne energije distributivnih kupaca u CrnojGori u periodu od 8. do 12. decembra za 16 odsto veća u odnosu na prosječnu potrošnju ostvarenu tokom prvih pet dana decembra

Iz EPCG su kazali i da je prosječna potrošnja električne energije distributivnih kupaca u CrnojGori u periodu od 8. do 12. decembra za 16 odsto veća u odnosu na prosječnu potrošnju ostvarenu tokom prvih pet dana decembra.

“Takođe, potrošnja električne energije je za 12 odsto veća uo dnosu na prosjek ostvaren na distributivnom nivou u istom periodu prošle godine. Zato apelujemo na potrošače da racionalno troše električnu energiju”, naveli su iz EPCG.

Bonus video: