Zaleđene ulice: Neće Mugoša da baci soli, pijeska, žao mu...

Čuvajte se i nosite adekvatnu zimsku odjeću i obuću kako bi spriječili padove i potrebe
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 19:12h

Službi hitne pomoći u Podgorici, u protekla 24 sata, javila su se 22 pacijenta sa povredama usljed padova na snijegu i ledu.Portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP), Tamara Radunović, kazala je agenciji MINA da broj ambulantnih pacijenata nije povećan, ali jeste onih sa povredama.Ona je pojasnila da su to najčešće povrede ekstremiteta, grudnog koša i lumbalnog predjela.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka"U protekla 24 sata, Službi hitne pomoći u Podgorici sa povredama usljed padova na snijegu i ledu javile su se 22 osobe. Ozbiljnijih povreda nije bilo", kazala je Radunović.Ona je apelovala na građane, posebno starije, da se čuvaju i da nose adekvatnu zimsku odjeću i obuću kako bi spriječili padove i potrebe.Iz Zavoda je saopšteno da je u proteklih 24 sata, u svim jedinicama Hitne medicinske pomoći Crne Gore, obavljeno 470 pregleda u ambulanti, 122 pregleda na terenu, i da je 75 pacijenata upućeno na sekundarni nivo zdravstvene zaštite.U Podgorici je, u istom periodu, 92 pacijenata pregledano u ambulanti, 52 na terenu, a 23 je upućeno u Urgentni blok.

Za par sati 15 udesa

Iz podgoričke policije sinoć je saopšteno “Vijestima” da je zbog zaleđenih ulica za samo par sati bilo 15 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih.

U saobraćajnoj nezgodi oko 20 časova na Marezi “audi” PG EA846 nakon kontakta sa “škodom” DG AA514 završio je u kanalu.

Ni u tom udesu nije bilo povrijeđenih.

Redovno se čiste i posipaju putevi

Podgoričko Komunalno preduzeće nastavilo je danas da čisti saobraćajnice, trotoare, djelimično i lokalne puteve, a na očišćene površine posipa se so, saopšteno je iz Operatuvnog štaba.

Portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Tamara Radunović, kazala je agenciji MINA da broj ambulantnih pacijenata nije povećan, ali jeste onih sa povredama.

„Nakon što je tokom utorka očišćen najveći broj saobraćajnica i trotoara, ekipe preduzeća Putevi i Čistoća su u poslijepodnevnim časovima počeli posipanje soli. S obzirom na jako nisku temperaturu, shodno prioritetima, posipana je so po glavnim saobraćajnicama, mostovima, kružnim tokovima, podvožnjacima i prilazima zdravstvenim ustanovama”, kaže se u saopštenju Operativnog štaba.

Navodi se da su radnici Čistoće čitave noći posipali so po trotoarima i pješačkim stazama i da je preduzeće Parking servis tokom utorka posulo so na ulazima svih gradskih garaža i parkirališta i obezbijedilo nesmetano korišćenje tih prostora.

Mehanizaciju su ustupila privatna preduzeća, pa je uklanjan snijeg sa dijela puteva u naseljima- Gornjoj i Donjoj Lješanskoj nahiji, Maslinama, Kakarickoj gori, Gornjim Kučima, Zabjelu, Starom aerodromu, Donjoj Gorici, Zlatici i Koniku.

“Nastavljene su aktivnosti na čišćenju preostalih saobraćajnica, trotoara, djelimično lokalnih puteva, a tokom čitavog dana se na očišćene površine posipa so. Zelenilo je angažovano na uklanjanju oborenih stabala u Tološkoj šumi, kao i grana u Moskovskoj Ulici 4. jula, Bratstva i jedinstva i Bulevaru Revolucije”, kaže se u saopštenju.

Iz Operativnog štaba kazali su da će aktivnosti čišćenja preostalih lokalnih puteva i trotoara, kao i posipanja soli, biti nastavljene i u poslijepodnevnim časovima.

“Napominjemo da je jedan broj fizičkih i pravnih lica tokom utorka i danas, postupio po nalogu Komunalne policije u skladu sa propisima o održavanju čistoće i uklonio snijeg sa prilaza svojim stambenim i poslovnim objektima”, kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: