Podgorica: Stanje redovno, dobro ide prodaja lopata

Vlasnik gradskog autoprevoznog preduzeća "BLT" Božo Bulatović rekao je da su autobusi u Podgorici saobraćali uz manje zastoje
92 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 19:26h

Snijeg koji je sinoć oko ponoći počeo da pada nije napravio veću pometnju na podgoričkim ulicama I bulevarima.

Radnici gradskih službi su brzo očistili ulice, pa se saobraćaj odvija nesmetano. Radnici JP “Čistoća” su čistili ispred zgrada gradskih i državnh institucija u užem centru grada dok su građani poučeni iskustvom od prošle godine čistili prilaze svojim kućama i poslovnim objektima.

Vlasnik gradskog autoprevoznog preduzeća "BLT" Božo Bulatović rekao je da su autobusi u Podgorici saobraćali uz manje zastoje.

Video: Zoran Bojović

TV Vijesti, Saša Palibrk

"Saobraća se na svim linijama uz male zastoje uglavnog zbog neočišćenog puta. Prema Matgužima smo imali malih problema a vozili smo samo do Orahova jer dalje nijesmo mogli zbog snijega. Očekivali smo snijeg i pripremili smo vozače i autobuse", rekao je Bulatović.

Više posla nego inače

Direktor "Montenegro prevoza Pejović" Danilo Pejović rekao je da su njihovi autobusi i taksi vozila imali više posla nego u običajenim danima bez snijega. Pejović je kazao da su u jutarnjim na liniji 51 saobraćali samo do Mjesne zajednice Gradac.

"Dalje nijesmo mogli zbog snijega. Međutim, na ostalim linijama saobraćalo se bez problema. Vozači naša dva taksi udruženja "Eskluziv" i "Plus", njih 42, vozili su pojačanim tempom.

Najviše poziva dolazilo je iz prigradskih naselja a od jutarnjih sati tražio se taksi više. Sudeći po pozivima sugrađani su ostavljali svoje automobile i na posao odlazili taksijem ili gradskim prevozom. Vjerujem da pojedini vozači nemaju iskustva vožnje po snijegu i da se zbog toga odlučuju da danas ne voze svoje automobile. S obzirom da smo se pripremili za snijeg pozivamo sugrađane da se potpuno oslone na naše usluge prevoza dok snijeg ne okopni", rekao je Pejović.

Ide prodaja lopata

Veći dio Podgorice bio je neko vrijeme bez napajanja električnom energijom zbog kvarova u Elektroprenosu.

“Sistem je preopterećen, a bez napajanja strujom bila je centralna i južna regija. Stanje se stabilizovalo, ali zbog preopterećenja mreže moramo da priključujemo dio po dio potrašača”, kazala je PR Direkcije za odnose sa javnošću Elektroprivrede Crne Gore Ana Ivanović.

Prodaja lopata je porasla pa je vlasnik firme “Milačić Company” u Zagoriču Krsto Milačić prodao 15 lopata do 11 časova.

Milačić je kazao da prodaja ide bolje, a cijena lopata je pet eura.

Ekipa “Vijesti” nije zabilježila poremećaj u saobraćaju, a na ulicama se nije moglo sresti puno prolaznika, a ni djece koja se igra u snijegu.

Galerija

Bonus video: