Putari se bore sa snijegom na Žabljaku

Lokalni putevi se ne čiste. Komunalci očekuju smirivanje vremena kako bi se zaputili prema selima koja su odsječena od svijeta
0 komentar(a)
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.12.2012. 12:44h

Putari "Crnagoraputa" nemoćni su da se suprostave mećavi koja vlada na Jezerskoj površi uprkos neprekidnim nastojanjima da magistralu prema Nikšiću učine prohodnom.

"Cijelo prijepodne čistimo snijeg ali odmah iza nas ništa se ne poznaje. I dalje ćemo nastojati da osposobimo saobraćajnicu ali za sada nema uslova za odvijanje saobraćaja. Čak ni u varijanti kretanja vozila iza čistača. Uspjeli smo doći do Šavnika i uvjerili se u veoma teško stanje na putu", kaže šef stacionara "Crnagoraputa" u Žabljaku Sveto Anđelić.

Prema Pljevljima i kanjonom Tare, prema Mojkovcu saobraćaj se odvija. U gradu takođe jer su snjegočistači Komunalnog preduzeća od ranog jutra na ulicama. Predmet njihovog angažovanja sada su prigradska naselja.

Lokalni putevi se ne čiste. Komunalci očekuju smirivanje vremena kako bi se zaputili prema selima koja su odsječena od svijeta.

Veliki broj seoskih domaćnstava nema ni struju. Neprohodni putevi ne dozvoljavaju električarima da stignu tamo i otklone kvarove na mrežama. Oni se kreću motornim sankama ili pješice.

U elektrodistribuciji saznajemo da ima mnogo kvarova na dalekovodima. Van funkcije su visokonaponski dalekovodi prema selima zapadno i sjeverno od Žabljaka i od Njegovuđe prema selima u Šarancima. Struje nama ni u selima na obroncima Sinjajevine.

Vodosnadbijevanje i druge servisne službe u gradu funkcionišu normalno. Maloprodajna mreža takođe izuzev ponude crnogorske štampe koja, zbog prekida saobraćaja prema Nikšiću, nije stigla.

Bonus video: