Nikšićani "sahranili" obraz Draga Đurovića

"Ožalošćeni: Radivoje Lala Nikčević (Gavran), Nebojša Radojičić (30%), Milo Đukanović (Gospodar), Guto Jovanović (Podanik) i ostali članovi predsjedništva DPS-a"
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2012. 08:49h

Neobičan dekor krasio je juče glavni nikšićki trg – na desetine flajera sa molbom ili zahtjevom za bivšeg odbornika Pozitivne Crne Gore Draga Đurovića.

“Vrati mandat, Dragooo!”, piše u poruci Đuroviću protiv kojeg je Pozitivna podnijela krivičnu prijavu, sumnjajući napolitičku korupciju.

Anonimni aktivisti su otišli i korak dalje, pa su sahranili Đurovićev obraz. Na “plakatama”, izlijepljenim na trgu, ali i na zgradi Komunalne policije gdje Đurović radi, sa logom Demokratske partije socijalista, stoji obavještenje:

”Tužnim srcem javljamo da je obraz našeg Draga Milovog Đurovića preminuo 29. 11. 2012. godine nakon duže bolesti zvane pohlepa i politička korupcija. Saučešće primamo u gradskoj skupštini, štabu DPS-a Nikšić, dok će se sahrana obaviti na gradskom trgu. Ožalošćeni: Radivoje Lala Nikčević (Gavran), Nebojša Radojičić (30%), Milo Đukanović (Gospodar), Guto Jovanović (Podanik) i ostali članovi predsjedništva DPS-a”.

Đurović je kroz osmijeh rekao “Vijestima” da nema komentar.

Bivši odbornik Pozitivne je, prema tvrdnjama opozicije, nakon postignutog opozicionog dogovora o vlasti u Nikšiću, tajno glasao za kandidata koalicije Evropska Crna Gora za predsjednika Skupštine Opštine Nikšić Sonju Nikčević.

Đurović je tokom ispitivanja u nikšićkoj policiji negirao da je korumpiran.

Pozitivna je tražila od njega da vrati mandat što je Đurović odbio. Iako je prethodno izjavio da više neće prisustvovati sjednicama nikšićke skupštine, nedavno se predomislio i saopštio da ipak hoće, ali da će razmisliti na koji način će glasati kad bude trebalo.

U Pozitivnoj su čuli za flajere i plakate izlijepljene po Nikšiću, ali odbacuju da su na bilo koji način povezani sa tim.

“Gledamo na to kao na legitimni revolt građana na njegov čin”, kratko je kazala “Vijestima” poslanica Pozitivne Ana Ponoš.

Bonus video: