Berane: Ambasada Japana donirala vatrogasno vozilo i opremu

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić je podsjetio je da se Služba zaštite i spasavanja u Beranama godinama unazad suočavala sa nedostatkom opreme, sve do izgradnje novog vatrogasnog doma iz sredstava Evropske unije
225 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2018. 13:49h

Beranskoj Službi zaštite i spašavanja danas je uručena vrijedna donacija, novo vatrogasno vozilo i spasilačka oprema, koju je obezbijedila Vlada Japana.

Ambasadror Japana u Crnoj Gori Đinići Murajama rekao da Japan, kako zemlja koja se često suočava sa prirodnim kataklizmama, posebno sa zemljotresima, odlučuje da pomaže male opštine kakva je opština Berane.

„Upravo danas se u Japanu dogodio zemljotres u kojem ima i ljudskih žrtava. Mi se odlučno suprotstavljamo prirodnim nepogodama i zato pomažemo opštine kao što je Berane. Nastavićemo da pružamo pomoć Crnoj Gori“ – rekao je Murajama.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić je podsjetio je da se Služba zaštite i spasavanja u Beranama godinama unazad suočavala sa nedostatkom opreme, sve do izgradnje novog vatrogasnog doma iz sredstava Evropske unije.

„Ovaj projekat je u tom pogledu mnogo značajan i predstavlja pomoć ne samo Beranama, već i čitavom regionu, gdje beranski vatrogasci pružaju usluge. Samo ove godine oni su imali preko četiri stotine intervencija. Ovo vozilo i oprema doprinijeće njihovom njihovom bržem radu, a sve u cilju veće bezbjednosti građana“, kazao je Šćekić.

Vladi i ambasadoru Japana Murajami zahvalio se i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Muliće, rekavši da je ova pomoć Beranama istovremeno i pomoć Crnoj Gori.

Kako je saopšteno na konferenciji koja je ovim povodom upriličena, vrijednost vozila i opreme koja je donirana beranskim vatrogascima iznosi 72.339 eura.

Galerija

Bonus video: