Više puteva zatvoreno za šlepere, prohodan put Žabljak-Nikšić

Na Jezerskoj površi, na raskrsnici starog i novog puta prema Nikšiću jedan snjegočistač sa kosim nožem je sletio sa puta i prevrnuo se na bok
397 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 08.12.2012. 17:23h

Na putevima Jasenovo Polje – Šavnik, Šavnik-Žabljak, Jasenovo Polje – Plužine, Bijelo Polje – Mojkovac – Kolašin, i Mojkovac – Đurđevića Tara zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicama i šlepere.

Iz Auto-moto saveza (AMSCG) saopšteno je da se na putu Nikišić-Vilusi saobraća naizmjenično uz pratnju snjegočistača.

Navodi se da je put Nikšić-Šavnik –Žabljak zbog usova na kratko bio zatvoren, kada se ogromna lavina, oko 15 sati, sručila iza galerije na šavničkoj strani tunela Ivica, na putu Žabljak-Nikšić i u dužini od oko 50 metara na magistralu nanijela snijeg i drugi materijal u prosječnoj visini između tri i četiri metra.

"Teškoće kod uklanjanja materijala pričinjava i nezgoda koju su naši snjegočistači imali oko 14 časova. Na Jezerskoj površi, na raskrsnici starog i novog puta prema Nikšiću jedan snjegočistač sa kosim nožem je sletio sa puta i prevrnuo se na bok. Vozač nije povrijeđen. Kako bi izvukla to vozilo angažovana je utovarna lopata koja je tom prilikom takođe sletjela. Nju smo neoštećenu izvukli na put, ali kamio je još van kolovoza", kazao je ranije šef stacionara "Crnagoraputa" iz Žabljaka Sveto Anđelić.

Žabljak osvanuo pod snijegom, bijeli i Cetinje i Kolašin >>>

Snijeg je tokom dana padao jakim intenzitetom i premašio visinu od 70 santimetara od čega je pola metra novog snijega.

"Snjegočistač ide od Šavnika ka Žabljaku i Nikšiću i omugućuje vozilima prohodnost. Put je prohodan ima snijega, što je uobičajeno za ovo doba godine na tom putu", kazali su iz AMSCG agenciji Mina.

Najviše smetnji, kako su pojasnili, stvaraju mećave koje su na pojedinim mjestima jače.

"Naročito ispred tunela Ivica gdje je bio usov zbog kojeg je saobraćaj na kratko bio zaustavljen, ali su ekipe Crnagoraputa uspostavile saobraćaj", naveli su iz AMSCG.

Oni su upozorili vozače da je upotreba zimske opreme obavezna.

Bonus video: