Nikčević na čelu Sindikata policije

Nikčević je u prvom krugu veoma ubjedljivo izabran za novog sindikalnog lidera, a za njega su glasala 34 člana Kongresa Sindikata UP
190 pregleda 4 komentar(a)
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.12.2012. 14:00h

Novi predsjednik Sindikata Uprave policije je šef kabineta direktora UP Marko Nikčević - odlučeno je juče na Kongresu sindikata policije gdje je, kako je saopšteno, “protivnike potukao, gotovo, do nogu”.

Nikčević je u prvom krugu veoma ubjedljivo izabran za novog sindikalnog lidera, a za njega su glasala 34 člana Kongresa Sindikata UP, dok su ostala četiri kandidata ukupno dobila povjerenje 16 članova te sindikalne organizacije.

Za predstavnika Sektora za obezbjeđenje granice Željka Cuparu stiglo je sedam glasova, a dva glasa manje dobila je predstavnica Sektora za ljudske resurse Ljiljana Vlahović, dok je samo jedan član svoje povjerenje dao kandidatu Područne jedinice Herceg Novi Slobodanu Đokiću.

Loš rezultat u trci za novog predsjednika Sindikata UP, čija fotelja je primamljiva mnogim sindikalnim predstavnicima policije, postigao je predstavnik Sektora za granicu Velibor Vučinić.

Nakon glasanja, on se našao na samom začelju sa svega tri glasa, iako je prije mjesec i po otvoreno izrazio nezadovoljstvo radom prethodnog rukovodstva na čelu sa dugogodišnjim predsjednikom Duškom Vratnicom.

On se nakon izbora zahvalio predstavnicima Sindikata Uprave policije, ali i država u regionu na izuzetnoj saradnji, međusobnoj podršci i pomaganju u ostvarivanju zajedničkih sindikalnih ciljeva.

“Sindikat je u proteklom periodu puno toga učinio da se policijskim službenicima stvore bolji uslovi za rad, poboljša njihov socijalni i materijalni položaj i riješe stambena pitanja”, naveo je Vratnica, koji se zahvalio i svim saradnicima.

Novi sindikalni lider prenio je članovima i poruku direktora Upave policije Božidara Vuksanovića, koji je izrazio uvjerenje da će “vanredni kongres tretirati i riješiti aktuelna pitanja u interesu daljeg uspješnog djelovanja policijskog sindikata”.

“Sindikat Uprave policije je u prethodnom periodu i pored teške socijalno-ekonomske situacije, koja je karakterisala, kako Upravu policije, tako i ukupan društveni ambijent u Crnoj Gori, dao značajan doprinos u unapređenju i poboljšanju socijalnog statusa pripadnika policije”, kazao je Nikčević.

Bonus video: