Tradicionalna akcija: Krv dali građani, policajci, službenici ZIKS-a

Predsjednik DDK Danilovgrad Zorica - Beba Kovačević se zahvalila svima koji su se odazvali akciji organizovanoj u čast dana Opštine
144 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2012. 20:23h

U tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krivi u danilovgradskom Domu zdravlja prikupljeno je 130 jedinica krvi.

Akciji koju je u saradnji sa domom zdravlja „Dimitrije – Dika Marenić“, Zavodom za transfuziju Crne Gore i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta (OOCK) organizovao Klub dobrovoljnih davlaca krvi Danilovgrad (DDK) pored velikog broja Danilovgrađana odazvali su se rukovodioci i službenici Ispostave policije Danilovgrad, Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, zatim Vojska Crne Gore, Policijska akademija, zaposleni iz Opštine Danilovgrad, Službe zaštite Danilovgrada, Doma zdravlja.

Pored njh, u jednoj od najvećih akcija koju je ovaj klub do sada organizovao, dragocjenu tečnost dali su građani Danilovgrada, članovi Crvenog ksrta Trebinja, CK Crne Gore, zaposleni u Montenomaxu, kopaniji Gratis, Monotipu - Podgorica, Elektroprivredi Crne Gore, kao i članovi klubova dobrovoljnih davaoca Budva, Luka Bar, Kotor, KAP, Željezara Nikšić i članovi Aero kluba Špiro Mugoša, Padobranskog kluba Podgorica i Kik box kluba Buble iz Podgorice.

Predsjednik DDK Danilovgrad Zorica - Beba Kovačević se zahvalila svima koji su se odazvali akciji organizovanoj u čast dana Opštine.

"Akcija je još jednom ispunila očekivanja. Odazvalo se 150 ljudi, od kojih je prikupljeno 130 jedinica krvi. U ime kluba zahvaljujem se svima koji su došli, a naročito onima koji su organizovali svoje zaposlene i došli masovno".

"Danas su svoju humanost pokazali naši sugrađani, policajci, vojnici, službenici zatvora u Spužu, Akademije, zaposleni u mnogim kompanijama. Imali smo sjajan primjer rukovodioca IP Danilovgrad i ZIKS-a Miloša Vučinića i Miljana Perovića koji su došli sa kolegama i dali krv. Svima njima je bilo bitno da pomognu onima kojima je krv neophodna", kazala je Kovačević.

Galerija

Bonus video: