Amerikanci otvaraju Cinema Caffe na Cetinju?

Ovakvu ideju, gradonačelniku Cetinja, Aleksandru Bogdanoviću izložio je producent i direktor Međunarodnog studentskog filmskog festivala u Holivudu Robin Saban
104 pregleda 9 komentar(a)
Cinema Kafe, Foto: Wordpress.com
Cinema Kafe, Foto: Wordpress.com
Ažurirano: 07.12.2012. 17:18h

Ameriknaci su zainteresovani da otvore Cinema Cafea na Cetinje.

Radi se o objektu restoranskog karaktera, sa bibliotekom, koji, prema sličnom konceptu, egzistira u brojnim gradovima Evrope i Sjeverne Amerike.

Ovakvu ideju, gradonačelniku Cetinja, Aleksandru Bogdanoviću izložio je producent i direktor Međunarodnog studentskog filmskog festivala u Holivudu Robin Saban, koji je posjetio crnogorsku prijetsonicu.

Bogdanović je iskoristio priliku da gosta iz Holivud, inače člana Borda direktora Ekonomske alijanse San Fernanda, Kalifornija, upozna sa istorijom grada i njegovim značajem kroz različite epohe. Poseban dio razgovora odnosio se na aktuelne projekte gradske uprave, pri čemu je Saban posebno interesovanje iskazao za višenamjenski centar MACCOC, te za aktuelnu gradnju Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti.

Gost iz Amerike iskazao je zadovoljstvo što boravi na Cetinju, jer je, kako kaže, riječ o centru umjetnosti i gradu sa izuzetnim kulturnim nasljeđem.

Bonus video: