Herceg Novi: Odroni ometali saobraćaj

Prije šest dana u istoj ulici veliki kaktus-agava pao je na parkirani automobil i znatno ga oštetio
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 14:47h

I druga kolovozna trka u ulici Prve Bokeške brigade u Herceg Novom je prohodna, nakon što je sinoć oko 19 sati na ulicu pala veća količina zemlje i rastinja saobraćaj u ulici bio je u prekidu oko pola sata.

Srećom nije bilo povrijeđenih ni veće materijalne štete, a radnici JP Stambeno komunalno brzo su raščistili jednu, a danas i drugu kolovoznu traku.

Zemlja i rastinje se odronilo sa padine Savinske dubrave na čijem je uzvisini postavljen Bezmetković - spomenik antifašistima i rodoljubima iz Drugog svjetskog rata, rad vajara Luke Tomanovića.

Prije šest dana u istoj ulici veliki kaktus-agava pao je na parkirani automobil i znatno ga oštetio. Slično se desilo i početkom jula.

Padina prema toj ulici je potencijalno klizište i prije nekoliko godina na jednom dijelu su izgrađeni potporni zidovi u obliku rešetke.

Boris Seferović direktor JP Stambeno komunalno upozorava na opasnost od odronjavanja zemlje, ali i ogromnih kaktusa na ulicu, te ističe da bi trebalo da stručnjaci predlože način sanacije padine.

“Možda bi kao prvo rješenje mogla biti postavljena zaštitna mreža na padini, a potom izgrađeni i potporni zidovi”, kaže Seferović i upozorava da bi ovaj problem trebalo riješiti što hitnije.

Galerija

Bonus video: