Počelo obnavljanje Ruskog poslanstva

U junskom, požaru osim velike materijalne štete na samoj zgradi, koja je kultruno-istorijski spomenik, stradao je i skoro kompletan inventar FLU
222 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 14:42h

Prijestonica Cetinje počela je sa radovima na zgradi bivšeg ruskog poslanstva, koja je oštećena u velikom požaru ovog ljeta.

Na zdanju, u kojem je bio smješten Fakultet likovnih umjetnosti, najviše je oštećeno potkrovlje i krov zgrade, zbog čega će prvo biti uklonjen dio pstojeće krovne konstrukcije, a onda zamijenjen privremenom.

Iz lokalne samouprave navode da je riječ o prvoj fazi radova, a da nakon toga, slijedi izrada i postavljanje krovne platforme privremenog karaktera, u cilju spriječavanja daljeg propadanja zdanja bivšeg ruskog poslanstva tokom zimskog perioda.

Radovi na postavljanju privremenog krova planirano je da traju 30 radnih dana, a izvođač radova je kompanija „Bombeton“ sa Cetinja.

Iz Prijestonice navode, da su program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Prijestonica Cetinje sproveli tendersku proceduru za odabir najpovoljnijeg izvođača pomenutih radova. Kako je planirano, ekonstrukcija zdanja bivšeg ruskog poslanstva, počeće naredne godine.

U junskom, požaru osim velike materijalne štete na samoj zgradi, koja je kultruno-istorijski spomenik, stradao je i skoro kompletan inventar FLU, kao I radovi studenata, koji su nastajali godinama.

Galerija

Bonus video: