Počela gradnja kružnog toka na ulazu u Cetinje

Gradnjom kružnog toka na ulazu u grad biće postignuta bolja regulacija saobraćaja, a centralni radijus buduće saobraćajnice iznosiće 18.3 metra
87 pregleda 11 komentar(a)
Cetinje, kružni tok, Foto: Danijela Lasica
Cetinje, kružni tok, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 06.12.2012. 13:47h

Na Cetinju je počela rekonstrukcija raskršća na ulazu u grad, gdje je planirano da bude izgrađena kružna saobraćajnica uz prateću adaptaciju okolnog terena.

Rekonstrukcija na magistralnom putu podrazumijeva poravnanje terena za dalje radove, tokom kojih će biti izgrađen kružni tok, postavljena nova javna rasvjeta i uređene okolne zelene površine.

Gradnjom kružnog toka na ulazu u grad, prema navodima nadležnih u lokalnoj upravi, biće postignuta bolja regulacija saobraćaja, a centralni radijus buduće saobraćajnice iznosiće 18.3 metra.

"Paralelno sa radovima na kolovozu, biće postavljena i nova rasvjeta. Hortikulturnin uređenjem biće obuhvaćene okolne zelene površine, te samo središte kružne saobraćajnice", navode iz lokalne uprave.

Izvođač radova je preduzeće "Crnagoraput", ukupna vrijednost rekonstrukcije iznosi oko 326 hiljada eura, a investitori su Direkcija za saobraćaj i Prijestonica Cetinje.

Rok za završetak radova je 45 dana, s tim što će, u slučaju većih vremenskih nepogoda, on biti produžen.

Bonus video: