Podgorički putari obećali da ih snijeg ove zime neće iznenaditi

Direktor "Puteva" Zdravko Klikovac izjavio je da su za zimsku sezonu pripremili dovoljne količine soli i rizle za posipanje puteva i nabavili nove mašine za čišćenje snijega
102 pregleda 3 komentar(a)
snijeg Podgorica, Foto: Savo Prelević
snijeg Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2012. 12:03h

Putari tvrde da su spremni za zimsku sezonu i snijeg, koji je ove sedmice već pao u planinskim predjelima oko Podgorice.

Direktor "Puteva" Zdravko Klikovac izjavio je da su za zimsku sezonu pripremili dovoljne količine soli i rizle za posipanje puteva i nabavili nove mašine za čišćenje snijega.

On je ocijenio da ozbiljnije ulaze u predstojeću zimsku sezonu nego zimus, kada je tokom februarskog nevremena zabilježen saobraćajni kolaps na teritoriji glavnog grada.

"Rizlu smo već posipali u Kučima i Malesiji. Iskustvo od prošle godine nas uči da moramo biti pripremljeni za zimu. Nabavka jednog kamiona više u odnosu na prethodnu godinu, dva 'V' noža za čišćenje lokalnih puteva i posipač soli govore da u okviru naših mogućnosti ozbiljnije ulazimo u novu zimu", rekao je Klikovac.

U Podgorici je u februaru palo čak 70 centimetara snijega. Neprohodne su bile i glavne gradske ulice, nekoliko dana bila je na snazi i zabrana saobraćaja, a saobraćajnicama u prigradskim naseljima gotovo da se nije moglo saobraćati danima.

Sela u okolini Podgorice bila su odsječena od svijeta.

Bonus video: