Masoničić i DPS demantuju da su se sastajali

On je kazao da se takva informacija pojavila i neposredno prije izbora
9 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 15:31h

Iz Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) negirali su danas da je održan sastanak direktora podgoričkih osnovnih škola sa čelnicima SSCG-a u prostorijama opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz podgoričkog odbora Sindikata prosvjete, pri Uniji slobodnih sindikata, saopšteno je da je sastanak direktora podgoričkih osnovnih škola sa čelnicima SSCG organizovan u prostorijama opštinskog odbora DPS-a, prošle sedmice i da je to tipičan primjer partijsko-sindikalne korupcije koju hitno treba da ispitaju nadležni.

"Informacija o nekom navodnom sastanku direktora Osnovnih škola i čelnika Saveza sindikata je neistina", rekao je agenciji MINA generalni sekretar SSCG Zoran Masoničić.

On je kazao da se takva informacija pojavila i neposredno prije izbora. "Jednako neistinita i isključivo u cilju promocije svoje takozvane političke i svake druge nezavisnosti. Neistinita je bila i onda, neistinita je i danas", tvrdi on.

Prema riječima Masoničića, SSCG posjeduje svoje prostorije u kojima organizuje sastanke svojih sindikalnih organizacija, i nema nikakvog razloga da im DPS ili bilo koja druga stranka ustupa svoje radne prostore.

On je rekao da već duže vremena Unija slobodnih sindikata, a posebno njen Sindikat prosvjete, nastavljaju svoju uobičajenu praksu optuživanja SSCG raznim povodima, a najčešće bez ikakvog razloga.

"Kažem bez povoda, a razumijem da za svoje optužbe imaju lične i privatne i grupno sindikalne interese, koje pokušavaju ostvariti na način koji im je jednom uspio«, kazao je Masoničić.

Masoničić je kazao da bi njegova izjava "da čelnici mogu izaći iz Sindikata ali članstvo pri tom ne smije i ne može biti obmanjivano i dovedeno u zabludu" mogla da bude povod saopštenja Sindikata prosvjete.

"Pretpostavljam da ih je ovakav stav Generalnog sekretara zabrinuo iz više razloga - prvo, radi razjašnjenja teza koje iznose, priznajemo da veliki broj članova Sindikata posvjete pri Uniji slobodnih sindikata, danas želi da se priključi SSCG-u i ponovo postanu naši članovi", kazao je on.

Masoničić smatra da se broj takvih članova povećava i da zato njihovi funkcioneri koriste oproban metod plasiranja čistih dezinformacija.

On je sindikalnim kolegama poručio da je optužba da je SSCG režimski sindikat, više nego neozbiljna.

Masoničić je rekao da je SSCG reprezentativan sindikat koji pregovara sa odgovarajućim socijalnim partnerima, Vladom i poslodavcima.

Podgorica, (MINA) - Iz Demokratske partija socijalist (DPS) negirali su danas da je održan sastanak direktora podgoričkih osnovnih škola sa čelnicima SSCG-a u prostorijama opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

I DPS demantuje

Portprol DPS-a Časlav Vešović rekao je da ta stranka ne organizuje sastanke direktorima podgoričkih osnovnih škola i im se tradicionalno neosnovano pripisuje miješanje u rad sindikalnih organizacija.

"U zgradi u kojoj su kancelarije Odbora naše stranke, smještene su i sindikalne organizacije, boračka udruženja, Agencija za radio-difuziju. Ako neko organizuje sastanke u toj zgradi, ne mora da znači da to radi DPS", rekao je Vešović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, ukoliko je neko od direktora boravio u kancelarijama DPS, to nije suprotno nijednom zakonu.

"Tradicionalno se našoj partiji neosnovano pripisuje miješanje u rad sindikalnih organizacija, dok se na zloupotrebe sindakata u političke svrhe od strane nekih opozicionih partija i poslanika gleda kao na potpuno normalnu stva", zaključio je Vešović.

Galerija

Bonus video: