Humanitarni vikend u Porto Montenegru: Pomoć djeci sa posebnim potrebama

Manifestacija počinje u petak, 7. decembra, kada će od 18 do 20 sati biti organizovan "Festival plutajućih lampiona" na trgu Venecija
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 10:10h

U susret praznicima kompanija Porto Montenegro, u saradnji sa svojim zakupcima, organizuje "Zimski dobrotvorni vikend" – niz događaja i aktivnosti u cilju prikupljanja novca za tivatski Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, kazao je PR menadžer Porto Montenera Danilo Kalezić.

Manifestacija počinje u petak, 7. decembra, kada će od 18 do 20 sati biti organizovan "Festival plutajućih lampiona" na trgu Venecija.

"Svi su pozvani da naprave sopstveni lampion dobrih želja ili kupe jedan u cvjećari “Gardenija”, napišu na njemu svoju prazničnu želju, upale ga i puste da pluta. Čitav prihod od prodatih lampiona ići će u dobrotvorne svrhe. Tokom događaja radnja AM/PM svim učesnicima dijeliće besplatne kafe, čajeve i kuvano vino", rekao je Kalezić, dodajući da će naredne večeri, sa početkom u 20 sati, u konceptualnoj radnji "Supermarket" u zgradi “Milena” biti priređen dobrotvorni koktel, a čitav prihod od kupljenih koktela i božićnih poklona ići će u dobrotvorne svrhe.

Nedjelja 9. decembar rezervisana je za "Help Portrait", međunarodnu humanitarnu foto-akciju koja će biti održana ispred radnje AM/PM, na trgu Venecija od 12 do 15 sati.

"Fotografi Miko Đuričić i Veri Veroza svim zainteresovanima napraviće profesionalne portrete, a čitav prihod od prodatih fotografija ići će u dobrotvorne svrhe. Vlado Hair Design studio biće zadužen za frizure i šminku svih fotografisanih učesnika u akciji, a radnja AM/PM učesnicima će ponuditi besplatne tople napitke.

Dobrotvornom vikendu pridružiće se i knjižara "Narodna knjiga", koja će 20 odsto od prihoda na kupovinu svih monografija i vodiča u knjižari u Porto Montenegru opredijeliti za bužet za Dnevni centar", kazao je Kalezić, dodajući da je Porto Montenegro i do sada na razne načine podržavao akcije Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama u Tivtu, kao i da će i ovim humanitarnim vikendom pokušati da doprinese da i ti mališani osjete radost u predstojećim božićnim i novogodišnjim praznicima.

Bonus video: