Stanari Stare mašinske škole obezbijedili 20.000 eura i postavili krov

"Dobili smo vrlo malo pomoći sa strane, tako da smo najveći dio novca sakupili između sebe, oko 1.500 eura po porodici"
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 10:52h

Stanari stare Mašinske škole završili su postavljanje krova na zgradi u kojoj je 5. novembra izbio požar, kada je 15 porodica ostalo bez krova nad glavom.

Predsjednik Skupštine stanara Milovan Vujović kazao je da je stanare novi krov koštao oko 20.000 eura, istakavši da su sami obezbijedili većinu novca i da se nada će porodice useliti u domove za petnaestak dana.

“Završili smo radove na postavljanju krova i sada se okrećemo radovima unutar objekta. Dobili smo vrlo malo pomoći sa strane, tako da smo najveći dio novca sakupili između sebe, oko 1.500 eura po porodici. Ostalo je da još postavimo oluke, a planiramo u dogledno vrijeme da promijenimo krovnu konstrukciju i crijep na djelovima zgrade koji nijesu stradali u požaru”, kazao je Vujović juče “Vijestima”.

Na ulici više od 50 ljudi >>>

U požaru u Ulici kralja Nikole nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta

On je istakao da će narednih dana prionuti na posao da srede enterijer, kako bi 15 porodica što prije moglo da se vrati u svoje domove. Vujović je kazao da sada ne zavise od vremenskih prilika, s obzirom na to da su postavili krov.

”Još vjerujemo da će neko da nam priskoči u pomoć kako bi nabavili neophodan građevinski materijal. Za sada su nam pomogli u stovarištima, gdje su nam opremu i materijal dali na odloženo plaćanje, što nama dosta znači da premostimo finansijske probleme. Ukoliko se radovi budu odvijali prema predviđenoj dinamici, očekujem da za dvije nedjelje sve porodice usele u svoje stanove”, rekao je Vujović.

Galerija

Bonus video: