Fifu interesuje projekat pljevaljske NVO, ali ne i Vladu

NVO Sportom protiv droge traži pomoć za izgradnju doma za mlade
56 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 13:18h

Projekat izgradnje doma za mlade koji je NVO Sportom protiv droge napravila zainteresovao je glavne menadžere Fife koji su spremni da ga podrže, ali ne i crnogorske zvaničnike, koji gotovo mjesec ne odgovaraju na molbu te nevladine organizacije.

Sredinom septembra iz Pljevalja sam biciklom krenuo u sjedište Fife u Cirih. Tamo sam stigao nakon 15 dana i 1.760 pređenih kilometara. Predao im elektronsku formu projekta koji je podržan sa više od 8.000 potpisa, od čega je oko 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Pljevljima

Džanković tvrdi da se niko nije udostojio čak ni da odgovori, a pomoć su dobili jedino od Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Sredinom septembra iz Pljevalja sam biciklom krenuo u sjedište Fife u Cirih. Tamo sam stigao nakon 15 dana i 1.760 pređenih kilometara. Predao im elektronsku formu projekta koji je podržan sa više od 8.000 potpisa, od čega je oko 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Pljevljima. Sredinom oktobra od njih sam dobio poziv da dođem kako bi detaljnije predstavio projekat.

Izgradnja doma planirana je na tromeđi Srbije, Crne Gore, BiH, na mjestu gdje se skupljaju mladi iz Evrope i iz svijeta

On ističe da je vrijednost projekta za čiju je realizaciju, kako on tvrdi, zainteresovana Fifa, oko 80.000 eura.

"Ne razumijem ih. To ostaje državi i mladima u nasljeđe, i to ne samo mladima u Crnoj Gori. Izgradnja doma planirana je na tromeđi Srbije, Crne Gore, BiH, na mjestu gdje se skupljaju mladi iz Evrope i iz svijeta. Oni bi mogli tu da dođu, druže se, razvijaju kreativne sposobnosti. Tu nije zamišljena samo edukacija, već i tehničke forme, sadržaji iz kulture, istorije i masu drugih stvari, između ostalog i razni kursevi koji će biti u interesu mladih - foto kursevi, likovne sekcije, gluma...

Pljevaljska lokalna uprava nam je dala pismenu potvrdu da podržavaju projekat, besplatnu lokaciju i ponudili alternativu, neku napuštenu školu", rekao je Džanković, koji je istakao da je tokom boravka u Cirihu, kada je glavnom menadžeru Fife predstavio projekat, imao podršku sugrađana iz Pljevalja koji žive u Švajcarskoj, kao i od Rožajca Šefka Ličine, koji mu je stavio svoj stan na raspolaganje..

Stam ni nakon nekoliko dana nije odgovorio na pitanja"Vijesti" o projektu koji je toj organizaciji predstavila NVO Sportom protiv droge, ali su "Vijesti" imale uvid u pismo kojim on poziva Džankovića da dođe u sjedište Fife.

Galerija

Bonus video: