Budva u Upravnom odboru Foruma Jadransko-jonskih gradova

"To je privilegija, jer, kao ravnopavan član učestvuje u procesu kreiranja i predlaganja odluka od strateškog značaja za region", kazala je Kotarac
98 pregleda 0 komentar(a)
budva, Foto: Arhiva Vijesti
budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.12.2012. 18:20h

Opština Budva primljena je punopravno članstvo u Upravnom odboru Foruma Jadransko-jonskih gradova, što joj omogućava da učestvuje u procesu kreiranja i predlaganja odluka od strateškog značaja za taj region.

Kako je saopšteno iz budvanskog parlamenta, potpredsjednik Opštine Milan Vučinić i sekretar za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović, učestvovali su na Plenarnoj sjednici Foruma u italijanskom gradu Peskara.

Savjetnik za odnose sa javnošću u Opštini, Tijana Kotarac, kazala je agenciji Mina da je Budva prošle godine primljena u članstvo Foruma, a da je sada stekla punopravno članstvo u Upravnom odboru tog tijela.

"To je privilegija, jer, kao ravnopavan član učestvuje u procesu kreiranja i predlaganja odluka od strateškog značaja za region", kazala je Kotarac.

U Forum se, kako je navela, nadaju dobroj saradanji sa Evropskom komisijom i vladama svih zemalja Jadransko-jonskog regiona, na izradi kvalitetne strategije i skcionog plana za njenu implementaciju.

"Strategija će predstavljati vrlo važno sredstvo Evropske unije u jačanju integracionih procesa i jačanju investicija", kazala je Kotarac.

Bonus video: