Opština Danilovgrad zaposlenima nije uplaćivala doprinose 2,5 godine

“To je redovna kontrola, nije vezano za to što to mi ne plaćamo, nego usaglašavanje tih obaveza po njihovim karticama i našim”
68 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Đuranović, Foto: Jelena Jovanović
Branislav Đuranović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 01.12.2012. 20:40h

Poreska inspekcija kontrolisala je juče uplate poreza i doprinosa na zarade u Opštini Danilovgrad, na čijem čelu je Branislav Đuranović. Porezi i doprinosi na zarade za zaposlene u organima lokalne uprave i javnim preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač Opština, uplaćeni su zaključno sa januarskom zaradom za 2010. godinu, isplaćenom u februaru te godine. Opština je u junu ove godine počela sa uplatom doprinosa, a zaostale obaveze čekaju neko drugo rješenje.

Prema informacijama “Vijesti” inspektori su provjeravali uplate od 2005. godine. Sekretar Sekretarijata za finansije u toj opštini Jovanka Popović tvrdi da je to redovna kontrola i da su inspektori sravnjavali poreske kartice sa opštinskim karticama.

“Oni su došli samo onako inicijalno. Još nisu ništa provjeravali, osim ono uobičajeno što smo mi dali informaciju o uplatama. Tražiće te liste i koliko iznosi dug, mada smo im mi rekli da je sve to prijavljeno Ministarstvu finansija i da je to u našim izvještajima na skupštini”, kazala je Popović.

Ona je rekla da će se vidjeti da li će se raditi reprogrami ili ne:

“Vjerovatno će se zauzeti neki zajednički stav. Nismo samo mi, nego ima puno opština koje niijesu plaćale. Sad je to stavljeno sa strane i čeka se”.

U zahtjevu koji im je dostavljen navedeno je da se traže kartice od 2007. godine, a da iz 2005. možda ima “neko prekoračenje”:

“To je redovna kontrola, nije vezano za to što to mi ne plaćamo, nego usaglašavanje tih obaveza po njihovim karticama i našim”.

Bonus video: