Cetinje: Telekom ustupio FLU-u na korišćenje svoje poslovne prostorije

Podsjećanja radi, u velikom požaru u junu ove godine devastirana je zgrada bivšeg Ruskog poslanstva u kojoj se nalazio Fakultet likovnih umjetnosti
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 19:40h

Crnogorski Telekom ustupio je na korišćenje svoje poslovne prostorije na Cetinju Fakultetu likovnih umjetnosti (FLU), kako bi studenti i profesori dobili prostor za rad, nakon što je zgrada Ruskog poslanstva, u kojoj se FLU prethodno nalazio, ljetos oštećena u požaru.

Predstavnici Telekoma su posjetili nove prostorije FLU i razgovarali sa profesorima i studentima fakulteta.

S druge strane, i studenti su našli načina “da se oduže Telekomu”, pa je u znak zahvalnosti za solidarnost kompanije direktorici u marketingu Telekoma, Varvari Lješković, uručena slika, rad studenata FLU.

Lješković je kazala tom prilikom da joj je drago što je kompanija koju predstavlja bila u prilici da na ovaj način pomogne FLU.

S druge strane, i studenti su našli načina “da se oduže Telekomu”, pa je u znak zahvalnosti za solidarnost kompanije direktorici u marketingu Telekoma, Varvari Lješković, uručena slika, rad studenata FLU

"Kao društveno odgovorna kompanija, trudimo se da pružimo podršku u svim važnim oblastima crnogorskog društva, a njegovanje umjetnosti i obrazovanja je svakako jedan od naših prioriteta", kazala je Lješković.

Podsjećanja radi, u velikom požaru u junu ove godine, devastirana je zgrada bivšeg Ruskog poslanstva u kojoj se nalazio FLU.

TV Vijesti, Hanja Mićović

Fakultet likovnih umjetnosti pohađa oko 100 studenata osnovnih i postdiplomskih studija u okviru četiri Studijska programa: Slikarstvo, Vajarstvo, Grafika i Grafički dizajn.

Fakultet je osnovan 1988. godine, a situacija u kojoj se ustanova našla nakon požara je jedan od najtežih trenutaka u istoriji njegovog postojanja.

Pored ovog smještaja, za studente FLU prostorije je obezbijedila i Prijestonica, a u toku je i sanacija na upravnoj zgradi Oboda, u kojoj bi fakultet trebao da funkcioniše, do završetka kompleksa za sve tri akademije, na prostoru bivšeg Donjeg Oboda.

Bonus video: