Jeftiniji prevoz trajektom

Niža cijena trajektnog prevoza za putnička vozila važiće do 1. juna 2013.
128 pregleda 6 komentar(a)
trajekt, Foto: Siniša Luković
trajekt, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.11.2012. 10:35h

Prevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetani od 1. decembra biće jeftiniji 50 centi za putnička vozila i iznosiće četiri eura, saopšteno je agenciji Mina-business iz Pomorskog saobraćaja.

Iz kompanije koja upravlja trajektom kazali su da će niža cijena trajektnog prevoza za putnička vozila važiti do 1. juna 2013.

"Sniženje cijene trajektnog prevoza za putnička vozila u zimskom periodu u najvećoj mjeri predstavlja benefit lokalnom stanovnistvu, koje je životno upućeno na trajektni prelaz u Bokokotorskom tjesnacu Verige", rekli su iz Pomorskog saobraćaja.

Na taj način, kako su kazali, kompanija praktično prvi put uvodi sezonski cjenovnik trajektnog prevoza vozila.

"Za takav, sezonski način vođenja cjenovne politike, kompanija ne posjeduje istoriju stvarnih podataka, pa je odluka bazirana na dobijenim vrijednostima iz planskog modela simuliranja poslovanja u datim uslovima", naveli su iz Pomorskog saobraćaja.

Prevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetani od 1. aprila je poskupio za sve kategorije vozila, osim za putnička, za koja su cijene povećane od 1. juna sa četiri eura na 4,5 eura. Tada je saopšteno da se razmišlja o tome da se, nakon ljetnje sezone, cijena vrati na prethodni nivo.

Pomorski saobraćaj je cijene prevoza posljednji put mijenjao u oktobru 2006. Na poskupljenje su se, kako su objasnili, odlučili jer su svi ulazni parametri, koji utiču na strukturu cijene prevoza, od 2006. drastično poskupili, posebno gorivo.

Pomorski saobraćaj završio je treće tromjesečje sa neto profitom od 1,57 miliona eura, 15,7 odsto većim nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Poslovni prihod kompanije je, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), na kraju septembra iznosio 4,17 miliona eura, 7,7 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Bonus video: