Završeno postavljanje kontejnera u Kampu na Koniku

Više stanovnika izbjegličkog naselja ranije je saopštilo da neće pristati na potpisivanje ugovora, jer nemaju novca da plate račun za struju
4 komentar(a)
Kamp Konik, Foto: Zoran Đurić
Kamp Konik, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.11.2012. 17:31h

Postavljanje kontejnera u izbjegličkom Kampu na Koniku je završeno.

Predsjednik Operativnog tima Željko Šofranac istakao je da je 215 kontejnera postavljeno nekoliko dana prije roka.

On je naglasio da je na taj način zbrinuto 150 porodica koje su ostale bez krova nad glavom u požaru krajem jula.

"Na kvalitetan način riješili smo problem, koji za nas u Crvenom krstu Crne Gore uopšte nije bio mali. Trebalo je u veoma kratkom roku zbrinuti 150 porodica, odnosno preko 800 ljudi, koji su do 24. jula živjeli u barakama u Kampu 1 na Koniku”, kazao je Šofranac "Vijestima", ocijenivši da su stanovnici sada na sigurnom.

On je najavio da bi uskoro trebalo da dobiju saglasnost za priključenje kontejnera na elektromrežu i ponovio da će struju imati samo stanovnici koji se ugovorom obavežu da će plaćati račune.

"Uskoro bi Operativni tim, EPCG i MUP, koji je vlasnik kontejnera, trebalo da potpišu ugovor, kako bi kontejneri dobili elektroenergetsku saglasnost, nakon kojeg bi se potpisivali ugovori sa onim porodicama koje žele da imaju struju", pojasnio je Šofranac.

Više stanovnika izbjegličkog naselja ranije je saopštilo da neće pristati na potpisivanje ugovora, jer nemaju novca da plate račun za struju.

Šofranac je najavio da će uskoro biti rekonstruisan sanitarni čvor u izbjegličkom kampu, koji je trenutno u veoma lošem stanju.

"Obaviješteni smo da će u narednom periodu UNHCR i Evropska delegacija finansirati i izvršiti rekonstrukciju postojeg sanitarnog čvora, čime će se upotpuniti posao zbrinjavanja izbjeglica sa Kosova koji su do požara bili smješteni u Kampu na Koniku", rekao je Šofranac.

Bonus video: