Ruševina u centru Podgorice svratište za beskućnike i pse lutalice

Kada su se 2010. odselile porodice zaposlenih u Studentskom domu, gradonačelnik Miomir Mugoša najavio je rušenje dotrajalih kuća
2 komentar(a)
ruševina Ulica kralja Nikole, Foto: Luka Zeković
ruševina Ulica kralja Nikole, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.11.2012. 11:03h

Dvije godine nakon što su ih napustili posljednji stanari, ruinirane kuće u neposrednoj blizini Ekonomske i škole “Milorad-Musa Burzan“ pretvorene su u deponiju i svratište beskućnika i pasa lutalica.

Kada su se 2010. godine odselile porodice zaposlenih u Studentskom domu, gradonačelnik Miomir Mugoša najavio je rušenje dotrajalih kuća u Ulici kralja Nikole.

Straćare do danas, međutim, nijesu srušene, iako su građani iz tog dijela grada još u maju 2010. godine to zatražili.

Ruševine su deponija najrazličitijeg otpada - ostataka građevinskog materijala, limenki, automobilskih guma i inventara stare Medicinske škole. U međuvremenu, uklonjena je i ulična rasvjeta, pa je tuda opasno proći, pogotovo noću.

“Kada je u maju 2010. Mugoša javno obećao rušenje napuštenih kuća, ni slutili nijesmo da će dvije i po godine kasnije ovaj dio grada biti pretvoren u ruglo“, kazala je Nada koja sa porodicom 40 godina živi u toj ulici.

Ona je istakla da je situacija svakoga dana sve gora i da nadležni, uprkos zahtjevu, ništa nijesu preduzeli.

“Skoro da se ne možemo odbraniti od pasa lutalica koji se okupljaju na smetlištu, a tokom ljeta gasili smo i požare koji su izbijali na mjestima koja su zatrpana raznim otpadom. Posebnu opasnost predstavlja polomljeno staklo koje nesavjesni sugrađani ovdje odlažu, ne vodeći računa o tome da ovom ulicom svakodnevno prolaze djeca čije su škole u neposrednoj blizini“, rekla je ona.

Njena četvoročlana porodica živi u 35 metara kvadratnih i posljednja je od starog komšiluka koji je napustio ulicu prije dvije godine.

Bonus video: