Dijelili jagnjad u Budvi: Penzionerima na rate, a funkcionerima džabe

"Ne rade ništa, a još hoće platu. Eto im prilika pa neka pokažu malo više kreativnosti. Što će im plata kad imaju jagnje"
72 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2012. 10:29h

Najjači opozicioni savez u Budvi, Demokratski front, je optužio opštinsku vlast i njenu akciju besplatne podjele jagnjadi zaposlenima, koji primaju platu iz budžeta.

“U ovoj našoj, kako je mnogi već nazivaju, zemlji i opštini čuda, Alisa se pokazala kao dobrotvor i podijelila radnicima na budžetu čudesnu jagnjad, tešku i više od 30 kila, i to besplatno. Penzioneri, eto, nema da se bunite, kod vas je bolji standard, vi na rate, a mi besplatno“.

“Ali, u zemlji čuda i standard je relativna kategorija, jer nekada, davnih osamdesetih, samo su odabrani, pa još i funkcioneri, mogli prigrabiti jagnjetinu besplatno i svrstati se u ’jagnjeće brigade’, a danas evo, to možemo i mi, obični radnici i to bez po’ muke“.

“Zlobnici će posumnjati, pa se zapitati šta je sa platama jer opet kasne dvije, a obećano je od septembra, poslije četiri godine, da će biti redovno isplaćivana, istina umanjena ili možda vraćena na staro“, navela je nosilac liste i šef odborničkog kluba DF Lucija Đurašković na konferenciji za novinare.

Oni, kako je dodala, bolji i poslušniji, pravdaće se krizom.

“Jer, što ti je prihod od turizma ove godine, samo oko 650 miliona eura, a Budva pri tom turistička metropola. Mrmljaće oni zadovoljno i dalje, kao, dobro je, mogli su i ništa da nam ne daju, mogli su po kokošku, a ne po ovoliko jagnje, s obzirom na to da su naši opštinski funkcioneri poznati po poznavanju Čehova koji davno zapisa: ’Ako te boli zub budi srećan, jer te ne bole svi zubi’. A, može i otkaz ako nijesi kreativan. Posebno ovi iz kulture. Što oni traže?“

“Zašto radnici u kulturi, kada nama kultura uopšte nije potrebna? Ne rade ništa, a još hoće platu. Eto im prilika pa neka pokažu malo više kreativnosti. Što će im plata kad imaju jagnje. Neka poduče i druge kako funkcionalno iskoristiti sve, da se ništa ne baci. I srećom, došapnu mi dobronamjerni kolega, dok je strpljivo čekao u redu da mu se dodijeli jagnje, sjajan recept - kako bi uštedjeli struju i opstali, meso jedite živo, zdravije je, od kože napravite zimsku jaknu i cipele za djecu, od kostiju pribor za jelo, jer možda budete dobri pa na proljeće, umjesto regresa, dobijete još po jedno, a mozak, njega je najbolje zamrznuti do sljedećih izbora“, zaključila je Đurašković.

Galerija

Bonus video: