"Mladost" proslavila 91. rođendan

Članovi Dramske sekcije SMŠ „Mladost“ juče su premijerno izveli pozorišnu predstavu „Evo me“
0 komentar(a)
Predstava "Evo me", SMŠ "Mladost", Foto: Siniša Luković
Predstava "Evo me", SMŠ "Mladost", Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.11.2012. 14:40h

Svečanom akademijom u velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat i izvodjenjem djačke pozorišne predstave „Evo me“, u Tivtu je sinoć svečano obilježen 20.novembar – Dan Srednje mješovite škole „Mladost“.

Brojne zvanice medju kojima su bili roditelji učenika, predstavnici lokalne uprave, privrede, civilnog sektora, Ministarstva prosvjete i sporta i zavoda za školstvom, pozdravila je direktorica SMŠ „Mladost“ profesorica Jovanka Vujačić, koja je podsjetila na bogat istorijat ove škole započet još daleke 1921 godine.

Vujačić se osvrnula i na aktuelno stanje u toj obrazovnoj instituciji podvukavši da je zalaganjem zaposlenih i uz podršku lokalne uprave, roditelja i samih učenika, škola napravila značajan kvalitetivan pomak u organizaciji i sprovodjenju nastave, te opremljenosti kabineta i uslovima rada djaka i profesora.

„Škola i danas nastoji da prati potrebe i trendove na tržištu rada, uvodjenjem aktuelnih profila obrazovanja čime smo u prehodnom periodu unapredili imidž naše ustanove i postali prepoznatljivi u regionu. Nastojimo da kvalitetnim radom, obrazujemo naše učenike, ne samo za dalje školovanje već da ih pripremamo da budu konkurentni na tržištu rada. Cilj škole je i da animira učenike i uključi ih u razne vidove aktivnosti za koje oni pokazuju interesovanje, podstičući ih da izraze svoju kreativnost, maštovitost i inovativnost, te da steknu znanje i vještine potrebne za dalji život.“- istakla je Vujačić pohvalivši se dobrim uspjesima koje su učenici SMŠ „Mladost“ ove godine postigli na takmičenjima znanja, ali i u brojnim vanškolskim aktivnostima.

Članovi Dramske sekcije SMŠ „Mladost“ juče su premijerno izveli pozorišnu predstavu „Evo me“ uradjenu po tekstu njihove profesorice Ružice Lazarević. Za inscenaciju ovog djela, scenografiju je uradila Likovna sekcija škole uz pomoć profesora Milice Krivokapić, Dejana Kažića i Nebojše Samardžića.

Bonus video: