Danilovgrađani ogorčeni: Život stao otkad je Đuranović na vlasti

Predstavnik grupe građana Boban Iković kazao je da im je jedini motiv da “ožive Danilovgrad, koji je uništen i mrtav"
156 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2012. 16:17h

Grupa građana “Vratite nam Danilovgrad” pokrenula je inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Branislava Đuranovića za što je dobila podršku od opštinskog odbora PzP-a.

Predstavnik grupe građana Boban Iković juče je kazao da im je jedini motiv da “ožive Danilovgrad, koji je uništen i mrtav od kad je Đuranović na čelu Opštine”, te dodao da ih čudi što takvu inicijativu nije pokrenula opozicija.

“U posljednjih šest godina, od kad je Đuranović predsjednik Opštine, u Danilovgradu je život potpuno stao. Privreda je potpuno uništena, poljoprivreda je na niskim granama, prema zvaničnim podacima ovdje su najniži lični dohoci na nivou države”.

“Osim toga, Đuranović, kao predsjednik svih građana, ne vodi računa o njima, ne odgovara na njihove zahtjeve i pozive, ni na pitanja građana i novinara. Neće da kaže ni koliko je Opština zadužena”.

“Ne rješava probleme, pa stanovnici Klikovača, Martinića, Gornjih Siga, Novog Sela i mnogih drugih prigradskih naselja, godinama muče muku sa vodosnabdijevanjem. Ugašena je većina sportskih kolektiva, fudbaleri ‘Iskre’ već nekoliko sezona ne mogu da igraju na gradskom stadionu, zatvorene su fabrike i preduzeća sa kojima se on hvali. To je samo dio onoga zbog čega smo pokrenuli inicijativu, a i to je dovoljno”, kazao je Iković.

“Očigledno da je Danilovgrad unakažen od kada je Đuranović na vlasti. I za govornicom lokalnog parlamenta sam rekao da je najviša sramota za Danilovgrad što je Đuranović na čelu Opštine”

“On ističe da građani zamjeraju Đuranoviću to što se, pored njihovih svakodnevnih problema, “uporno hvali državnim projektima, predstavljajući na taj način Danilovgrad kao razvijenu sredinu bez problema”.

“Policijska akademija, ReSPA, Sportska hala pri Akademiji, kružni tok i bulevar Bralenovica–Petlja, put Ostrog–Ždrebaonik, pruga Podgorica–Nikšić, državni su projekti i državna ulaganja, kao i sve ono sa čim se Đuranović hvali”.

“Sa druge strane, ne pominje da li je put Danilovgrad–Spuž–KP dom dobio upotrebnu dozvolu, ne pominje koji su putevi rađeni bez tendera, što je sa desetinama domova koji su porušeni, zašto Omladinski dom u Spužu nikad nije profunkcionisao, pa je i sam Spuž 'mrtvo slovo na papiru'. U opštinskim službama nema mjesta ni za kog ko nije član DPS-a, pa čak ni za one koji se nacionalno izjašnjavaju kako Đuranoviću odgovara, jer mu ne odgovara njihova partijska pripadnost”.

“Na Birou je na desetine nezaposlenih visokoškolaca. Na osnovu svih pokazatelja, danas, nakon šest godina njegove vladavine, jasno je da je moralo doći do ovoga”, smatra Iković.

Predsjednik danilovgradskog PzP-a Čedomir Đurović juče je potvrdio da u potpunosti podržavaju inicijativu grupe građana, dodajući da je svima koji žive u Danilovgradu jasno da je opravdana

Nakon razgovora predstavnika grupe građana sa čelnicima PzP-a, od njih su dobili podršku.

Predstavnici ostalih opozicionih stranaka, iako Iković tvrdi da su upoznati sa inicijativom, juče su kazali “Vijestima” da prvi put čuju za nju i da će se o njoj izjasniti kada im bude predočena.

“Razgovarao sam sa Čedomirom Đurovićem, šefom PzP-a u Danilovgradu. Od njih smo dobili punu podršku i dogovoreno je da Đurović šefovima ostalh opozicionih odborničkih klubova predoči inicijativu. Prema mojim informacijama, oni nijesu raspoloženi da podrže našu inicijativu, što me čudi jer je ovo volja građana koja je pokazana i na parlamentarnim izborima u oktobru“.

“Opozicija u ovom gradu kao da ne postoji, na sjednicama lokalnog parlamenta nema insistiranja na konačnim odgovorima, već se sve nakon sjednice završava uz čaj i kafu. Za razliku od njih, građanima je jasno da se mora nešto mijenjati. U prilog tome ide i to što i u samom DPS-u nešto škripi. Unutar te partije narušeni su međuljudski odnosi, došlo je do razdora među njima, što je pokazano na izborima“.

“Mi nijesmo zainteresovani ni za koga lično i nemamo ništa protiv da predstavnik DPS-a ponovo bude na čelu Opštine, s tim što cijenimo da bi Zorica–Beba Kovačević ili Ranko Vuković, zbog podrške građana koju imaju i njihovih dosadašnjih rezultata, mnogo bolje vodili ovu opštinu od Đuranovića koji je unakazio”, ocijenio je Iković.

Bez odgovora DPS-a

Predsjednik danilovgradskog PzP-a Čedomir Đurović juče je potvrdio da u potpunosti podržavaju inicijativu grupe građana, dodajući da je svima koji žive u Danilovgradu jasno da je opravdana.

“Očigledno da je Danilovgrad unakažen od kada je Đuranović na vlasti. I za govornicom lokalnog parlamenta sam rekao da je najviša sramota za Danilovgrad što je Đuranović na čelu Opštine”, kazao je Đurović.

Predsjednik danilovgradskog odbora Nove srpske demokratije Velimir Đoković rekao je da nijesu dobili inicijativu ni od grupe građana, niti od bilo kog pojedinca, za smjenu Đuranovića.

“Kad nam se obrate, vidjećemo. To je veoma krupno pitanje o kojem ne mogu da dajem odgovore ovako. Ozbiljne inicijative moraju se predočiti na ozbiljan način i nakon toga će biti ozbiljne i razmotrene”, kazao je Đoković.

Ni SNP, kako su juče potvrdili, nije dobio inicijativu za smjenu prvog čovjeka grada. Predsjednik OO DPS-a dr Miodrag Đurović juče nije odgovarao na telefonske pozive, kao ni Branislav Đuranović. Predsjednik Opštine nije odgovarao ni na SMS poruku kojom su ga “Vijesti” pitale da li će zbog pokretanja inicijative za njegovu smjenu sam podnijeti ostavku.

Galerija

Bonus video: