Bjelica proziva Zogovića: Univerzitet na ivici kolapsa

Bjelica je rekao da je višemilionski dug prema zaposlenima takođe rezultat rada prethodnog Upravnog odbora Univerziteta
53 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 09:13h

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta CG Duško Bjelica poručio je predsjedniku sindikata Univerziteta Vukašinu Zogoviću da je zbog odluka u prethodna dva mandata UO, za koje je glasao i Zogović, Univerzitet doveden na granicu kolapsa.

Povodom najava iz sindikata da će uputiti zahtjev Vladi da se odustane od namjere da se prodaju stanovi namijenjeni socijalno ugroženima na Univerzitetu, kako bi se tako vratili dugovi svim zaposlenima, Bjelica je rekao da je razultat stambene izgradnje višemilionski dug prema izvođaču.

On je dodao i da je višemilionski dug prema zaposlenima takođe rezultat rada prethodnog Upravnog odbora Univerziteta.

“Uvjeren sam da vi, kao dugogodišnji, skoro dvodecenijski predsjednik sindikata, dobro poznajete finansijske prilike na UCG. Posebno kao član UO u dva prethodna četvorogodišnja mandata i član stambenih komsija, morate biti upoznati sa činjenicom i konačno shvatiti da je između ostalog i zbog odluka tih tijela čiji ste bili član i za koje ste neposredno glasali, UCG doveden na granicu kolapsa”, piše u Bjeličinom reagovanju.

On je dodao da se nada da će Zogović cijeniti napore novog sastava UO i pomoći tako što “neće smetati u realizaciji pokušaja sanacije sadašnjeg stanja”. “Ophrvani smo teretom duga od oko 10 miliona eura, koje ste nam ostavili u nasljeđe”, poručio je Bjelica.

Univerzitet zaposlenima duguje više od 2,5 miliona eura.

Još nema dokaza da su neki profesori dobijali po nekoliko stanova >>>

Bjelica: Pomozite nam da vratimo dugove tako što nećete smetati >>>

Galerija

Bonus video: