Za vikend potpisivanje peticije protiv izgradnje tunela kroz Goricu

Potpisivanje peticije će biti organizovano na Gorici oko 11 sati i trajaće cio dan
15 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2012. 19:35h

Udruženje "Ljubitelji Podgorice" i Green Home će sjutra organizovati potpisivanje peticije protiv izgradnje tunela kroz brdo Gorica u Podgorici.

Potpisivanje peticije će biti organizovano na Gorici oko 11 sati i trajaće cio dan.

Udruženje "Ljubitelji Podgorice" će pripremiti i online peticiju.

Pozitivna protiv tunela kroz Goricu: Da se ne ponovi "Kultura"

Član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Miloš Konatar saopštio je da se njegova stranka protivi najavljenoj gradnji tunela kroz brdo Gorica.

"Podržaćemo svaki vid građanskog otpora protiv ovoga kontroverznog projekta. Kao građani Podgorice koji vole svoj grad istrajaćemo i učestvovaćemo u ovoj borbi koja nam predstoji", kazao je Konatar.

Podsjetio je da su se na Gorici nekada nalazili čuveni teniski tereni, koji su dugo bili simbol Podgorice, a ovaj će projekat, ukoliko se realizuje, najviše štetiti park-šumi i šetalištu.

"Bioskop "Kultura" nam mora biti jedna velika opomena, ne želeći da nam se tako nešto ponovi izgradnjom tunela kroz brdo Gorica. Siguran sam da ćemo kao građani Podgorice uspjeti da spriječimo ovakav naum", kazao je Konatar.

Smatra da Glavni grad ima brojne razvojne šanse kojima se treba opkrenuti i koje treba iskoristiti.

Video: Zoran Bojović

"Iniciraćemo, zajedno sa građanima Podgorice, projekat brda Gorice kao parkovsko-kulturno-sportskog centra koji će svojim sadržajima mir i zadovoljstvo građanima ovoga grada u samom centru Podgorice", kazao je Konatar.

Razlog izgradnje tunela jeste da podgoričko naselje Zagorič bude bliže centru grada.

Bonus video: