"Gradite škole, Zagorič nije daleko od centra"

Investicija se čini posebno neracionalnom i neopravdanom u vremenu krize, kazao je Đorđije Suhih
54 pregleda 13 komentar(a)
brdo Gorica, Foto: Luka Zeković
brdo Gorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.11.2012. 08:10h

Socijaldemokratska partija ne podržava projekat gradnje tunela kroz brdo Gorica, jer smatraju da je važnije izgraditi nove vrtiće, škole, sportske objekte i urediti komunalnu infrastrukturu nego skratiti putovanje od Zagoriča do centra grada za koji minut.

Predsjednik kluba odbornika SDP-a u Skupštini glavnog grada Đorđe Suhih kazao je da je ta partija i 2006. godine, kada je prvi put pomenuta ideja, izrazila neslaganje, jer saobraćajni elaborat ne pokazuje njenu opravdanost.

“Procjena cijene investicije od tada je porasla sa pet i po na preko devet miliona eura. Ova investicija se čini posebno neracionalnom i neopravdanom u vremenu krize, koje nas dodatno obavezuje na štedljivost i pažljivo promišljanje prilikom odlučivanja o infrastrukturnim prioritetima”, pojasnio je Suhih.

On je istakao da Podgorici nedostaje mnogo značajnih objekata koji bi unaprijedili kvalitet života i u koje bi bilo mnogo svrsishodnije uložiti pomenuti novac.

“Neophodno je izgraditi nove vrtiće i SDP podržava akciju NVO 'Roditelji' čiji je to cilj. Podgorici je takođe neophodna druga gimnazija i lokalna uprava mora pokazati odgovorniji odnos u tom smislu. Potrebno je izgraditi i nove osnovne škole, nove sportske objekte - sve je to potrebnije od tunela kroz Goricu”, kazao je Suhih.

SDP je, kako je naveo, ranije isticala da je potrebno više pažnje posvetiti razvoju periferije grada, na čemu će i ubuduće insistirati, jer je “nedopustivo da se novac ulaže samo u centar, a da širi centar i periferija nemaju uređenu osnovnu komunalnu infrastrukturu”.

Bonus video: