Počinju nominacije za izbor najboljih volontera

Nagrade za volonterizam, koje ZID dodjeljuje već šest godina, dodjeljuju se u cilju afirmacije vrijednosti volonterskog rada
0 komentar(a)
volonter, Foto: Shutterstock.com
volonter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.11.2012. 16:26h

Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid raspisuje konkurs za dodjelu godišnje nagrade za volonterizam. Nagradu, koja se sastoji od pet kategorija, ta organizacija dodjeljuje tradicionalno tokom svečanosti za obilježavanje međunarodnog dana volontera - 5.decembar.

Nagrade za volonterizam, koje ZID dodjeljuje već šest godina, dodjeljuju se u cilju afirmacije vrijednosti volonterskog rada.

"Na taj načim želimo da promovišemo pojedinace, organizacje, institucije, kompanije i privredna lica, koji utiču na razvoj volonterizma i kulture volontiranja doprinoseći time razvoju cjelokupnog društva", navode u toj organizaciji.

Za nagradu za volonterizam mogu biti nominovane institucije, ustanove, kompanije, organizacije civilnog društva ili pojedinci.

Najbolji će biti birani u kategorijama volonte godine, senior volonter godine, biće dodijeljena godišnja nagrada organizatoru volonterskog rada (dodjeljuje se NVO ili instituciji koja na organizovan način uključuje volontere u svoj rad), godišnja nagrada za korporativni volonterizam (kompanija koja podržava ili razvija vlastite volonterske programe ili učestvuje u njihovoj realizaciji), volonterska akcija godine.

Kandidatura za nominaciju se može podnijeti ispred institucije, kompanije, organizacije civilnog društva ili lično. Pojednici, institucije, kompanije ili organizacije mogu biti nominovati za samo jednu od kategorija.

Formular za kandidaturu se može preizeti sa sajta ADP ZID.

Bonus video: