Izabrano idejno rješenje za rekonstrukciju Trga umjetnika na Cetinju

Projekat će biti kandidovan za kapitalni budžet države i lokalna vlast očekuje da će ući u plan za naredne dvije godine
89 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2012. 14:59h

Za najbolje idejno rješenja Trga umjetnika na Cetinju, Prijestonica je izabrala rad autorskog tima Jovana Vukčević i Igor Žmukić.

Dobitnik druge nagrade je Ivan Milošević, a treću nagradu podijelila su dva idejna rješenja autorskih timova - Božidar Božović i Boško Vukčević, i Davor Raspopović, Miloš Ostojić i Vuk Čvoro.

Radovi su ocjenjivani prema četiri kriterijuma i to – funkcionalnog urbanističkog rješenja i odnosa prema okruženju, originalnost arhitektonsko – oblikovnih rješenja, ispunjenje projektno – prostornih i ambijentalnih zahtjeva, te racionalnost i ekonomičnost rješenja.

Inače za rekonstrukciju Trga umjetnika potrebno je million i po eura, i u toku je izrada glavnog projekta.

Projekat će biti kandidovan za kapitalni budžet države i lokalna vlast očekuje da će ući u plan za naredne dvije godine.

Na sjednici Senata raspravljano je i o obnovi hotela Lokanda.

Član Senata Milutin Vukić, smatra da kada se govori o planiranoj izgradnji hotela Lokanda, prvo treba riješiti imovinsko pravni spor dijela prostora na kojem se planira izgradnja pomenutog hotela.

Zamjenica gradonačelnika Cetinja Ana Nikolić, obavijestila je članove Senata da je lokalna uprava već obavila razgovor sa vlasnicima pomenute parcele Eurofondom, koji su spremni za dogovor i pronalaženje rješenja koje će biti u korist Prijestonice.

Predsjednik Senata Milovan Janković, podsjetio je da je Lokanda ušla u projekat Cetinje Grad kulture 2010-2015 i da će dio novca za realizaciju tog projekta doći i od Vlade kroz taj program.

Bonus video: