U subotu u Tivtu tradicionalna manifestacija: Rekordan broj učesnika na "Žućenica festu"

Internacionalne boje festivala braniće kulinari iz Poljske i Srbije
53 pregleda 0 komentar(a)
Žućenica fest, Foto: Siniša Luković
Žućenica fest, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.06.2018. 12:30h

Gastronomsko-turistčka manifestacija ”P(i)jat od žućenice”, u sklopu 14. međunarodnog "Žućenica festa", održaće se u subotu, 16. juna u Tivtu, na rivi Pine od 19 sati.

Za ”P(i)jat od žućenice” prijavljeno je 26 izlagača, što je rekord Žućenica festa.

"Veliki broj izlagača najavljuje i nove rekorde u broju jela od i sa žućenicom, a nastup Glazbeno prosvjetnog društva Tivat, od 19 sati i splitske klape "Iskon" od 20.30, obojiće ovu poznatu pučku feštu mediteranskom muzikom i pjesmom", kazala je predsjednica Organizacije žena Tivta Blaženka Vučurović.

Za nastup na "P(i)jat od žućenice" učešće su, pored ekipa Organizacije žena Tivta prijavili i Kolo srpskih sestara iz Tivta, Organizacija žena Risan, NVO "Harlekin" iz Donje Lastve, JU škola "Sergije Stanić" iz Podgorice, NVO "Ruke" iz Herceg Novog, NVO Bokeški forum, OŠ "Drago Milović", Aktiv žena SD, Kavačke alamake, Organizacija žena Budve, žene Grblja, NVO "Fešta" Baošići.

Internacionalne boje festivala braniće kulinari iz Poljske i Srbije.

Inače, prema podacima lokalne Turističke organizacije, u svim vidovima registrovanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno boravi ukupno 2.990 gostiju, što je šest odsto više nego u isto doba prošle godine.

Stranih turista je 2.937, a domaćih 53. U hotelima boravi 680 posjetilaca, 2.278 turista koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja, u odmaralištima je 28, a u kampovima četiri gosta.

Bonus video: