Počinje gradnja nove eko zgrade pored Rektorata UCG

Objekat je namjenski projektovan za smještaj Ministarstva održivog razvoja i turizma i Studijske jedinice za ekologiju UCG
178 pregleda 0 komentar(a)
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.11.2012. 12:29h

U Podgorici će sjutra biti postavljen kamen temeljac za izgradnju eko zgrade, namijenjene Ministarstvu održivog razvoja i turizma i studijskoj jedinici za ekologiju, a rok za završetak radova je 2014. godina.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je izgradnja eko zgrade dio Sporazuma o saradnji u oblasti zaštite životne sredine vlada Crne Gore i Italije.

Sporazum će potpisati ministar Predrag Sekulić i njegov italijanski kolega Korado Klini, koji će nakon toga, uz prisustvo premijera Igora Lukšića postaviti kamen temeljac.

Sporazum će potpisati ministar Predrag Sekulić i njegov italijanski kolega Korado Klini, koji će nakon toga, uz prisustvo premijera Lukšića postaviti kamen temeljac

Najavljeno je da je gradnja eko zgrade planirana pored Rektorata Univerziteta Crne Gore (UCG).

Iz Ministarstva su kazali da će novi sporazum unaprijediti osmogodišnju uspješnu saradnju i definisati procedure za obezbjeđivanje finansijske podrške zajedničkim projektima.

Objekat je namjenski projektovan za smještaj Ministarstva održivog razvoja i turizma i Studijske jedinice za ekologiju UCG.

Projekat je izradio projektantski biro Favero&Milan iz Venecije, uz lokalnu podršku Studija "Synthesis" iz Podgorice.

Bonus video: