Uklanjaju tragove privatnog biznisa

Ime Bora Jovanića izbrisano iz prezentacije “Win win grupe”, a zatim sa interneta nestala i ona
385 pregleda 5 komentar(a)
Boro Jovanić, Win Win group, Foto: Printscreen
Boro Jovanić, Win Win group, Foto: Printscreen
Ažurirano: 09.11.2012. 20:58h

Zvanična prezentacija firme “Win win group”, čiji je jedan od osnivača i suspendovani carinik Boro Jovanić, nestala je juče sa njihove internet adrese www.winwingroup.me. Prethodno je iz stavke “osnivači” izbrisano ime Bora Jovanića, a kada su “Vijesti” pokušale da razgovaraju sa njegovim poslovnim partnerima, na sajtu je objavljeno da je pod rekonstrukcijom.

Brat sudije Osnovnog suda Blaža Jovanića i vozač jednog člana familije Đukanović, Boro Jovanić je osuđen, pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Podgorici, kao službenik Uprave carina zbog krivičnog djela primanja mita. Iako je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima propisano da poslove u javnoj službi mogu da obavljaju samo neosuđivane osobe, Jovanić je vraćen u službu nakon što je amnestiran dijela kazne, uz obrazloženje da se sa 150 eura stara o porodici.

Kakvu poruku šalju takvom odlukom, pogotovu što se radi o službeniku čiji je status opisan kao “saradnik-carinik na poslovima sprečavanja krijumčarenja”, iz Uprave carina nijesu htjeli da komentarišu.

“Vijesti” su utvrdile da Jovanić, pored posla državnog službenika živi i od privatnog biznisa, jer je jedan od osnivača privatnog preduzeća. Na prezentaciji koja od juče nije dostupna pisalo je da su njegovi osnivači nekoliko preduzeća i pojedinaca, koji imaju iskustva u turizmu, auto-industriji, nekretninama i hotelskom menadžmentu. Firma se predstavlja sloganom “Snaga timskog rada”, a među suvlasnicima su, sem Jovanića, poznati košarkaš Goran Jeretin, preduzeće “Enigma” D.O.O koje je u Centralnom registru prijavljeno u Donjoj Gorici i “Automarket” MBS Radomana Stijepovića. Ovaj Žabljačanin je upisan i kao izvršni direktor.

“Winwin grupa, zajedno sa svojima članicama, posjeduje vrlo atraktivne nekretnine širom zemlje, upravljajući sa preko 700.000 kvadratnih metara”, pisalo je do juče na sajtu , uz tvrdnju da im je cilj da prošire razvojne projekte..

Winwin grup se na sajtu pohvalila i hotelom “Enigma” na Žabljaku, čiji je vlasnik Goran Radojević. Radojević, međutim, juče nije umio da objasni “Vijestima” o kakvom se preduzeću radi, navodeći da se njegov hotel samo reklamira na tom sajtu.

Najprije je rekao da ga je to zamolio Radoman Stijepović, za koga je tvrdio da je u Italiji. Na pitanje “Vijesti” da li je poslovao sa Borom Jovanićem, on je kazao da ne zna ko ga je zvao i da je on pristao samo na marketing.

Ubrzo nakon razgovora sa Radojevićem, sajt “Win Win grupe” više nije bio dostupan za posjete.

Ubrzo nakon razgovora sa Radojevićem, sajt “Win Win grupe” više nije bio dostupan za posjete

U srijedu, na dan kada su “Vijesti” objavile da je Jovanić pomilovan, a nakon što su “Vijesti” pozvale brojeve telefona ostavljene za kontakt posjetiocima internet prezentacij, sa sajta je nestalo i ime Jovanića. U postavljenoj biografiji sa fotografijom pisalo je da je rođen 1972. u Nikšiću da je diplomirao na “Politehničkoj akademiji” u Beogradu i da je otac troje djece.

Na sajtu Centralnog registra Privrednog suda , gdje bi moralo biti upisano svako preduzeće koje posluje u Crnoj Gori, “Win win grupe” nema. Ime Bora Jovanića pojavljuje se samo u preduzeću “BJ kompany” iz Nikšića, koje je izbrisano iz registra aktivnih 2006. godine.

Na zvaničnoj adresi “Win Win grup” koja je objavljena na njihovoj prezentaciji, u Bulevaru revolucije 28 u Podgorici, ne postoji poslovni prostor, kao ni naznaka da tu posluje firma takvog naziva.

Bonus video: