Stanari bivše Mašinske proveli noć na otvorenom uz logorsku vatru

Po hladnom vremenu, oko vatre se sinoć oko 21 čas okupilo 30-ak ljudi, među kojima je bilo i djece
10 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 09:14h

Stanari bivše Mašinske škole, koji su u ponedjeljak u požaru ostali bez krova nad glavom, okupili su se sinoć oko logorske vatre, najavivši da će noć provesti pod vedrim nebom.

Oni su na taj način odlučili da pošalju poruku nadležnima da su dužni da im pomognu.

Po hladnom vremenu, oko vatre se sinoć oko 21 čas okupilo 30-ak ljudi, među kojima je bilo i djece.

Predsjednik Skupštine stanara Milovan Vujović u ime svih stanara zatražio je od države da im obezbijedi smještaj dok se ne adaptiraju domovi uništeni u požaru. On je rekao da će danas zatražiti prijem kod predsjednika države, vlade i skupštine.

Vujović je rekao da će oko vatre na smjenu dežurati cijelu noć, najavivši da će se oko vatre okupljati sve dok im nadležni ne obezbijede smještaj.

Marko Kalezić ranije juče je kazao da stanari nemaju kud i da žele da se vrate u svoje domove.

"Svih devet porodica sa prizemlja, čiji su stanovi oštećeni u požaru i tokom gašenja zbog ogromne količine vode koja je prodrla u njih, traže da se vrate u njih, jer nemaju gdje drugo. Noć ćemo provesti ispred zgrade pored logorske vatre jer svi imamo isti problem. Naša djeca svoje đačke torbe drže u automobilima i tu se spremaju i iz njih odlaze u školu", kazao je Kalezić.

Stanari zgrade su juče otvorili žiro-račun na koji zainteresovani građani i privrednici mogu da uplate svoje donacije za adaptaciju oštećenih stanova.

"Još jednom pozivam sve ljude i privrednike dobre volje da nam svojim prilogom pomognu kako bi prikupili sredstva za adaptaciju oštećenih stanova. Naš broj žiro-računa je 55013778-78 i očekujem da će građani Podgorice, ali i Crne Gore imati sluha za našu nevolju", rekao je Vujović.

U velikom požaru u ponedjeljak ujutro bez krova nad glavom ostalo je 15 porodica, a njih devet želi da se vrati u svoje stanove, iako su neki od njih puni vode i blata. Tvrde da drugog izbora nemaju i da su proteklih dana spavali kod prijatelja i rođaka.

"Ima dosta djece i to je razlog više da se državni organi pozabave ovim problemom, kako ne bi bilo i tragičnih posljedica za ove porodice. Zbog toga Skupština stanara zahtijeva hitnu adaptaciju objekta kako bi djeca imala bezbrižno djetinjstvo i mogla da se posvete školovanju", rekao je juče Vujović.

On je istakao da u zgradi žive porodice slabijeg imovinskog stanja i da nemaju novca za zakup stanova, jer žive od plata od 250 ili 300 eura.

Galerija

Bonus video: