Narod i Vlada Japana donirali Žabljaku višenamjensko vozilo

Mercedesov kamion sa hidrauličnim podizačem kontejnera za smeće i kosim nožem za uklanjanje snijega vrijedan je 76.000 eura
0 komentar(a)
donacija Japana Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
donacija Japana Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 06.11.2012. 11:58h

Ambasador Japan u Crnoj Gori Tošio Cunozaki, uručio je ključeve od višenamjenskog vozila direktoru JP za stambeno komunalnu djelatnost iz Žabljaka Radenku Raduloviću, čime je i formalno realizovana donaciju dalekoistočne carevine ovom preduzeću.

Mercedesov kamion sa hidrauličnim podizačem kontejnera za smeće i kosim nožem za uklanjanje snijega vrijedan je 76.000 eura predstavlja dio od preko 15 miliona eura dosadašnje pomoći Crnoj Gori naroda i vlada Japana, gdje su životna sredina, zdravstvena i socijalna zaštita, i obrazovanje glavne oblasti razvojnog opredjeljenja.

Ambasador Tošio Cunozaki je saopštio da je njegova država, za osnovne potrebe stanovnika Crne Gore do sada realizovala 23 projekta vrijedna 1,3 miliona eura.

"Nadam se da će ova donacija pomoći ljudima da žive u boljim uslovima i omogućiti očuvanju ovim dragocjenih prirodnih resursa. Problem sa smećem može nanijeti veliku štetu prirodi, a snaga prirode nekada nanosi teškoće ljudima, kao prošle godine u uslovima velikih sniježnih padavina. Zaštita životne sredine jedna je od glavnih oblasti na koju se naša vlada fokusira", kazao je ambasador uz očekivanje da će ova donacija doprinijeti daljem razvoju dobrih odnosa Japana i Crne Gore.

Tošio Cunozaki je kazao da je zadivljen prirodnim ljepotama Durmitora koje je UNESCO uvrstio u spisak svjetske kulturne i prirodne baštine.

Bonus video: