Nadležni još nijesu obilježili 1.000 parkinga: Još 20 dana besplatno

“Plaća se 60 centi po satu. Pretplatne karte za stanare su sedam eura, a za pravna lica 20 eura”
0 komentar(a)
parking, Blok 5, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
parking, Blok 5, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 05.11.2012. 16:07h

JP “Parking servis” za dvadesetak dana počeće naplatu parkinga na nešto više od hiljadu novih parking mjesta, iako je ranijim planom bilo predviđeno da se taj posao započne krajem avgusta.

Rukovodilac službe za ekonomsko-finansijske, komercijalne poslove i marketing Jovan Rabrenović kazao je “Vijestima” da je još u toku obilježavanje ulica, koje će, ukoliko ih posluže vremenske prilike, biti završeno za dvadestak dana.

“To su ulice, parkirne, na kojima ima dosta automobila, pa moramo da čekamo dio dana kada se parkinzi isprazne, pa da naši radnici dođu i to obilježe. I saobraćaj i parkinzi su preopterećeni... Kad sve bude obilježeno, moći će da se postavi vertikalna signalizacija”, pojasnio je Rabrenović.

On je rekao da će se nova parking mjesta naplaćivati sa desne i lijeve strane Morače. Sa desne strane obuhvatiće blok 5 i 6, a sa lijeve desetak ulica koje idu od stare Vatrogasne, nekadašnjeg kina “Kultura”, Doma zdravlja, pa do zgrade Metalke, Pejtona, hotela “Siti”, do Autobuske stanice.

Rabrenović je kazao da će se naplaćivati standardne cijene za treću zonu.

“Plaća se 60 centi po satu. Pretplatne karte za stanare su sedam eura, a za pravna lica 20 eura”, kazao je Rabrenović.

Bonus video: