Rotari klub Podgorica sa prijateljima donirao 55.000 eura u zdravstvo i obrazovanje

72 pregleda 0 komentar(a)
Rotari klub, Foto: Rotari klub Podgorica
Rotari klub, Foto: Rotari klub Podgorica
Ažurirano: 14.06.2018. 14:56h

Rotari klub Podgorica realizovao je tokom maja značajne akcije i obezbijedio donacije u oblasti zdravstva i obrazovanja, vrijedne oko 55.000 eura.

Resursnom centru Podgorica donirana je kombinovana mašinu za podršku obrazovanja i rada djece u stanju posebnih potreba vrijednosti 24.500 eura, Gimnaziji Slobodan Škerovic - nova i malo korištena kompletna oprema za amfiteatar trenutne vrijednosti preko 20.000 eura, a Klinici za neurologiju KBC-a – arhitektonski projekat dogradnje klinike vrijednosti 7.500 eura.

"Rotari klub Podgorica je donirao arhitektonski projekat dogradnje klinike za nurologiju KBC-a, vrijednost oko 7.500 eura, a projekat je realizovao arhitektonski biro APM, članice RC Podgorica, Lidije Radulović Cvjetinović i Božidara Cvjetinovića. Na osnovu ovog projekta, KBC je dobio donaciju kineskog partnera CBC i kineske vlade od oko 500 000 eura i podršku vlade RCG od oko 600 000 eura, tako da ukupna vrijednost projekta rekontrukcije prelazi 1.100.000 eura. Posredstvom Rotari kluba Podgorica, Univerzitet Mediteran je realizovao dvije vrijedne donacije. Obrazovnoj ustanovi Resursni centar Podgorica Univerzitet Mediteran je donirao kombinovanu mašinu za podršku obrazovanja i rada djece u stanju posebnih potreba vrijednosti 24.500 eura. Takođe, Univerzitet Mediteran se odlučio i na vrijednu donaciju gimnaziji 'Slobodan Škerović', koja se ogleda u ustupanju nove i malo korištene kompletne opreme za amfiteatar (namještaj, televizori, pametne table i dr.)", saopšteno je iz Rotari kluba.

Predsjednica RC Podgorica, Milena Mijović Durutović, osvrnula se i na predhodne aktivnosti RC Podgorica u ovoj rotarijanskoj godini, godini značajnog jubileja za ovaj klub.

"Septembar 2017. - premanje učionice za logopediju Resursnog centra Podgorica (oko 2.000e), oktobar 2017. - kupovina posebnog notnog štampača za muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici (600e), novembar 2017. - donatorska večera “Pruzi mi priliku da se obrazujem” za mobilne Brajeve mašine koje se koriste za djecu bez ostatka vida (tri Brajeve mašine i dva servisna paketa vrijednosti oko 5.500e), decembar 2017. - podjela 1600 novogodičnjih paketića u saradnji sa Crvenim krstom Podgorica i 280 novogodisnjih paketića u saradnji sa Crvenim krstom Cetinje, mart 2018. - tradicionalno obilježavanje internacionalnog Rotari dana. Pred publikom od 550 Rotarijanaca, prijatelja i gostiju u KIC-u Budo Tomovic održan je humanitarni koncert KIC POP HORA sa ciljem opremanja sobe za rane intervencije u Resursnom centru Podgorica. Radovi na rekonstrukciji dotrajalog prostora i njegovom opremanju su u toku, a vrijednost akcije je oko 4.000e", saopštila je ona.

Bonus video: