Ko to lomi rasvjetu, semafore... u Podgorici: Šteta oko 5.000 eura

Vandalizam je naročito izražen u Zagoriču i na Zlatici, gdje je totalno demolirana rasvjeta u Park-šumi i na pješačkoj pasareli
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 18:06h

Iz JP “Komunalne usluge” Podgorica pozvali su juče građane i nadležne da obrate više pažnje na imovinu Glavnog grada, jer su samo prošlog mjeseca nesavjesni građani na javnim mjestima pričinili štetu veću od 5.000 eura.

U saopštenju se ističe da je vandalizam naročito izražen u Zagoriču i na Zlatici.

"Totalno je demolirana rasvjeta u Park-šumi Zagorič, kao i na pješačkoj pasareli na Zlatici. Tokom proteklog vikenda zbog intenzivnih padavina i klizavog kolovoza na pojedinim raskrsnicama dogodile su se saobraćajne nezgode u kojima su uništeni semafori. Učesnici u nezgodama su nepoznati, a šteta oznosi 2.350 eura”, piše u saopštenju.

Navodi se da je tokom avgusta i septembra zamijenjena polomljena rasvjeta na mostovima u gradu, ali da su vandali ponovo polomili reflektor na Ruskom mostu i sedam na pješačkom mostu u Zagoriču.

"Ukupna šteta na ova dva mosta iznosi 2.875 eura", saopštili su iz JP “Komunalne usluge”.

Smatraju da bi nadležni, mediji i građani trebalo da se uključe u akciju otkrivanja vandala.

"Apelujemo na Komunalnu policiju i nadležne da obrate više pažnje u cilju zaštite imovine Glavnog grada koja se svakodnevno uništava. Takođe, apelujemo na sredstva javnog informisanja da se aktivnije uključe u akciju blagovremenim obavještavanjem javnosti o ovim neshvatljivim postupcima”, piše u saopštenju.

Bonus video: