Buna u Sindikatu policije: Vučinić optužuje Vratnicu za loš rad i traži istragu

Vučinić je prošle sedmice uputio inicijativu tražeći da se preispita rad dugogodišnjeg predsjednika Sindikata UP
326 pregleda 8 komentar(a)
Duško Vratnica, Foto: Zoran Đurić
Duško Vratnica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2012. 21:06h

Član Glavnog odbora Sindikata Uprave policije Velibor Vučinić iz Mojkovca digao je bunu protiv odlazećeg predsjednika Duška Vratnice, optužujući ga da se moglo bolje raditi i više pomoći zaposlenim članovima u policiji.

Vučinić je prošle sedmice uputio inicijativu tražeći da se preispita rad dugogodišnjeg predsjednika Sindikata UP, a kako saznaju “Vijesti”, njega je ponajviše zanimalo da se otvori istraga kako su i po kojim kriterijumima dijeljeni stanovi ali i novčana pomoć članovima Sindikata UP.

Nakon protestnog pisma člana GO Sindikata UP odlazeći predsjednik, koji će oko Nove godine otići u penziju, sazvao je sastanak članova kako bi se razjasnila sva sporna pitanja.

Na prvom sastanku Vučinić se nije pojavio, ali je u kasnim popodnevnim časovima održana sjednica GO Sindikata UP, gdje je Vučinić obrazložio zbog čega je sve nezadovoljan u dosadašnjem radu rukovodećeg kadra te sindikalne jedinice, koja broji nekoliko hiljada članova.

Predsjednik Sindikata Uprave policije Duško Vratnica kazao je “Vijestima” da je Vučinić bez razloga optužio članove GO Sindikata za nerad, pojašnjavajući da je sve to “njegov predizborni marketing”.

Velibor Vučinić je pripadnik granične policije iz Mojkovca, a on je predstavnik u Sindikatu UP ispred svih službenika Uprave za granicu i pogranične poslove

“Na ovaj način on kupi poene kod članova Sindikata Uprave policije, ali to radi na neprimjeren način jer nema razloga da se preispituje rad. On kaže da se moglo raditi bolje tokom minulih godina, a ja smatram da se svakako možda moglo bolje, ali da smo zadovoljni kako je Sindikat UP radio. Sve smo činili da se poboljša kvalitet života članova Sindikata UP tako da smo za proteklih nekoliko godina podijelili oko 200 stanova zaposlenima”, tvrdi Vratnica.

On je naveo da je Sindikat UP jedina sindikalna jedinica u Crnoj Gori koja je uspjela da podijeli toliki broj stanova zaposlenima ali i veliku novčanu pomoć.

“Podijelili smo preko milion eura na ime poboljšanja stanovanja ali i 1.200.000 eura pomoći članovima našeg sindikata. Osim toga imamo placeve u Beranama, Žabljaku i Kotoru gdje se planira izgradnja stanova za zaposlene u UP”, naveo je Vratnica.

Velibor Vučinić je pripadnik granične policije iz Mojkovca, a on je predstavnik u Sindikatu UP ispred svih službenika Uprave za granicu i pogranične poslove.

U Sindikatu UP će uskoro biti održan kongres, na kojem će dugogodišnji predsjednik saopštiti da ide u penziju i gdje će se javno navesti i imena budućih kandidata, koji po statutu imaju pravo da pretenduju na to mjesto.

U zgradu na Starom useliće se do Nove godine

Krajem 2011. godine interna rješenja za stanove dijeljena su službenicima policije – Sindikat UP je od mjesečne članarine napravio novčani fond, prema kojem je 85 službenika dobilo stan po povoljnijim uslovima.

Kako je najavio Duško Vratnica zgrada na Starom aerodromu biće useljena do Nove godine. I ta podjela stanova u UP izazvala je nezadovoljstvo unutar službe, jer mnogi koji su dobili interna rješenja ili su bili ispod crte, tvrde da su neki dobili rješenja iako već imaju riješeno stambeno pitanje.

Komisija za utvrđivanje prioriteta odbacila je te žalbe kao neosnovane jer su tvrdili da su stanove dobili samo službenici i to na osnovu bodovne rang-liste. Zgradu na Starom aerodromu gradi firma “Kroling”, a kvadrat će službenici platiti oko 480 eura.

Bonus video: