Komunalna policija: Stanari legalno zagradili svoja mjesta

“Jedino je investitor mogao da reaguje, ali smo u dogovoru sa njim podigli stubiće", kaže Rodić
616 pregleda 6 komentar(a)
parking, kod Mašinske, Foto: Boris Pejović
parking, kod Mašinske, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2012. 11:14h

Komunalna policija presudila je da su stanari Ulice Vasa Raičkovića legalno zaštitili svoja parking mjesta ispred ulaza 4A i 4B, dok su istovremeno iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj saopštili da je taj parking nelegalan.

Advokat Goran Rodić, koji ima kancelariju u toj zgradi, tvrdi da su ga juče posjetili komunalni policajci i donijeli rješenje po kojem je parking legalan.

“Preduzeće 'Ave Marija Kolčević' izgradilo je ovu zgradu i parking. Nakon prodaje stanova, taj parking je prešao u ruke etažnih vlasnika. Dogovorili smo se sa investitorom da zaštitimo parking, kako bismo makar ispred naše zgrade imali mjesto za parkiranje. Imamo veliki problem sa ljudima iz okolnih zgrada i Ministarstva odbrane koj zauzimaju naš parking svojim vozilima”, pojasnio je Rodić, potkrijepivši svoju tvrdnju dokumentima i posjedovnim listom.

U rješenju Komunalne policije se navodi da su zbog pretrpanosti parkinga u Ulici Vasa Raičkovića, etažni vlasnici iz ulaza 4A i 4B, u dogovoru sa investitorom, legalno podigli stubiće na parkingu.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša prije dva dana, nakon teksta objavljenog u “Vijestima”, saopštio je da je parking nelegalan.

“Sekretarijatu se niko nije obraćao zahtjevom za rezervaciju parking mjesta..., niti smo izdavali odobrenje za rezervaciju... i postavljanje takozvanih stopera...”

“Sekretarijatu se niko nije obraćao zahtjevom za rezervaciju parking mjesta..., niti smo izdavali odobrenje za rezervaciju... i postavljanje takozvanih stopera...”, piše, između ostalog, u saopštenju.

Rodić, međutim, tvrdi da stanari zgrade nijesu obavezni da traže dozvolu od bilo koga.

“Jedino je investitor mogao da reaguje, ali smo u dogovoru sa njim podigli stubiće. Znam da Podgorica ima problema sa parkinzima, ali i mi imamo isti problem”, kazao je Rodić. Stanari iz Ulice Vasa Raičkovića ljetos su obilježili parking mjesta, a odnedavno postavili stubiće koji se moraju otključati i spustiti kako bi se parkiralo vozilo.

Iz Sekretarijata su i ljetos izdali praktično isto saopštenje povodom žalbi građana zbog obilježenog parkinga.

Bonus video: