U kontejnere u kampu Konik uselilo 28 porodica

Šofranac je kazao da je do juče u izbjegličkom naselju postavljeno ukupno 38 kontejnera, u kojima će biti smješteni nevoljnici kojima su domovi izgorjeli u velikom ljetošnjem požaru
0 komentar(a)
Kamp Konik, Foto: Zoran Đurić
Kamp Konik, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.10.2012. 16:23h

Predsjednik operativnog tima za izbjeglički kamp na Koniku Željko Šofranac rekao je juče da je 28 porodica uselilo u kontejnere.

Šofranac je kazao da je do juče u izbjegličkom naselju postavljeno ukupno 38 kontejnera, u kojima će biti smješteni nevoljnici kojima su domovi izgorjeli u velikom ljetošnjem požaru.

On je rekao da je planirano da se postavi oko 200 kontejnera koji će uskoro početi da se parcijalno priključuju na elektro- mrežu, ocijenivši da se posao odvija predviđenom dinamikom.

“Postavili smo već skoro 40 kontejnera i montaža se odvija očekivanom dinamikom i bez većih problema. Planirali smo da kontejnere po sektorima, parcijalno priključujemo na struju, tako da će to na neki način ići dosta brzo", kazao je Šofranac juče “Vijestima”,

Izbjeglice sa Kosova su bez krova nad glavom ostale još 24. jula nakon što je u kampu izbio veliki požar, a potom je na Koniku privremeno postavljeno više od 140 šatora.

Zvaničnici su tada saopštili da je šatorsko naselje planirano kao privremeno rješenje, a da će kontejneri biti srednjeročno do trajnog zbrinjavanja nevoljnika.

U kontejnerima bi trebalo da bude smješteno 150 porodica, sa ukupno više od 850 članova.

Bonus video: