Raspisan konkurs za najbolju video poruku o klimatskim promjenama

Na konkursu mogu da učestvuju stanovnici Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, bez ograničenja u uzrastu
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 15:01h

Forum za adaptaciju na klimatske promene u jugoistočnoj Evropi pozvao je građane regiona da učestvuju u takmičenju za najbolju video poruku na temu "Klima se promijenila. A ti?".

Na konkursu mogu da učestvuju stanovnici Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, bez ograničenja u uzrastu, a najboljih pet poruka će biti upotrijebljeno za izradu regionalnog TV spota, a najbolji film će biti nagrađen foto-aparatom, saopštio je Centar za unapređenje životne sredine.

Prema uslovima konkursa, video poruke moraju da obrađuju jednu od oblasti, koje su u fokusu Foruma: voda i klimatske promene, energija i klimatske promene, biodiverzitet i klimatske promene, zdravlje, smanjenje rizika od katastrofa i klimatske promene.

Rok za slanje radova je 16. novembar 2012. godine, a svi potencijalni učesnici poruke mogu da snimaju amaterskom tehnikom, mobilnim telefonima, digitalnim fotoaparatima i amaterskim video kamerama.

Pobjednici konkursa će biti proglašeni 25. novembra 2012. godine. Više informacija o konkursu se može pronaći na internet stranici Foruma www.seeclimateforum.org.

Forum za adaptaciju na klimatske promjene u jugoistočnoj Evropi je mreža od 80 organizacija civilnog društva iz regiona čiji je cilj podizanje svesti o humanitarnim, socijalnim, ekonomskim, zdravstvenim i ekološkim uticajima klimatskih promena.

Bonus video: