Stanje na bankarskom računu ne želi da otkrije 109 funkcionera

32 funkcionera ove godine prijavila prihod veći od 5.000 eura, i oni biti će pod posebnom pažnjom Komisije
63 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 12:55h

Predsjednik Komisije za sprječavanje sukoba interesa Slobodan Leković upozorio je da mnogi funkcioneri ne popunjavaju rubriku u vezi sa stanjem na njihovom bankarskom računu. Leković je, na seminaru o edukaciji javnih funkcionera o sukobu interesa, ocijenio da postoji ograničenja u postojećem Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, koja se odnose na provjere bankarskih računa funkcionera.“To ćemo pokušati da izmijenimo dopunama zakona naredne godine. Mnogo funkcionera ne popuni rubriku koja se tiče stanja na njihovom bankarskom računu”, rekao je Leković.

On je dodao da izvještaji često nijesu dobro popunjeni, navodeći da je 111 funkcionera zaboravilo ili nije dobro upisalo svoj matični broj.

Leković je kazao da 109 funkcionera nije potpisalo taj dokument.

On je naveo da su 32 funkcionera ove godine prijavila prihod veći od pet hiljada eura, i da će oni biti pod posebnom pažnjom Komisije.Leković je kazao da je Izvještaj o prihodima i imovini za ovu i prošlu godinu do kraja oktobra dostavilo 3.337 javnih funkcionera, dok njih 159 to nije učinilo.Prema njegovim riječima, izvještaj je dostavilo 95,5 odsto funkcionera što je visok procenat.

Problematični funkcioneriZakon ne zabranjuje funkcionerima da imaju privatne firme, ali moraju prenijeti pravo upravljanja drugoj osobi.“Komisija postoji osam godina i neophodno je stalno edukovanje funkcionera kako bi kasnije bilo što manje korektivnih mjera”, rekao je Leković.

Zakon ne zabranjuje funkcionerima da imaju privatne firme, ali moraju prenijeti pravo upravljanja drugoj osobi

Galerija

Bonus video: