Zbog groma čekali satima na pruzi Podgorica-Nikšić

Prvi čovjek ŽICG Zarija Franović, potvrdio je da je došlo do prekida u saobraćaju, pojašnjavajući da je to trajalo znatno kraće
68 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 08:20h

Saobraćaj na pruzi Podgorica - Nikšić, koja je desetak dana prije izbora svečano otvorena uz prisustvo brojnih zvanica iz vladajuće koalicije, bio je u prekidu čim su pale prve kiše.

Zbog havarije u sistemu voz je prije tri dana stajao osam sati nedaleko od Ostroga, ispričala je “Vijestima” jedna od putnica koja se nalazila u njemu.

Prvi čovjek Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Zarija Franović, potvrdio je sinoć da je došlo do prekida u saobraćaju, pojašnjavajući da je to trajalo znatno kraće.

“Grom je udario u dalekovod koji prolazi iznad Glave Zete, nekih 7-8 kilometara od Nikšića. Zbog toga je saobraćaj bio u prekidu sat - dva, možda ni toliko. Nakon toga, zbog napona su morali sve da uklone, zbog bezbjednosti, zatim da prekontrolišu mrežu, a onda se prvo ponovo sve priprema i normalizuje saobraćaj”, kazao je Franović.

On je na svečanosti 1. oktobra, kada je pruga otvorena, negirao da je pruga puštena u saobraćaj bez tehničkog prijema i upotrebne dozvole, ali nije rekao što je od papira imao i kako ih je eventualno dobio.

"Što se tiče dozvola i zakonskog okvira odgovorno tvrdim da je ova pruga dobila neohodnu dozvolu izdatu od strane nadležnog državnog organa”, rekao je Franović.

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, na dan kada je svečano otvorena pruga, kazali su da će vrhovnom državnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu protiv Franovića zbog toga što je "u predizborne svrhe nezakonito omogućio njeno puštanje, iako nijesu ispunjeni svi uslovi za siguran prevoz putnika".

Galerija

Bonus video: