Za izgorjelu baraku dobili samo 50 eura

Porodica Žujović u februaru ostala bez krova nad glavom, ali još ne znaju ko je nadležan za problem
54 pregleda 13 komentar(a)
Ivana Žujović, Foto: Haris Šabotić
Ivana Žujović, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 29.10.2012. 17:39h

Porodica Žujović kojoj je u požaru 20. februara izgorjela baraka pored KAP-a u Podgorici ni nakon skoro osam mjeseci nema riješeno stambeno pitanje.

Ivana Žujović kazala je da su od Kriznog štaba za elementarne nepogode dobili 50 eura, nakon teksta objavljenog u julu u “Vijestima”.

Ona tvrdi da se više puta obraćala Glavnom gradu i nadležnim gradskim i državnim institucijama, ali da konkretan odgovor nije dobila.

Posljednji put su se Žujovići obraćali Vladi 10. septembra, tražeći pomoć za gradnju kuće, pola u materijalu, a pola u novcu, ali su iz Vlade poslali samo njihovu papirologiju Glavnom gradu.

"To je sve što su nam pomogli iz Vlade Crne Gore, zemlje u kojoj smo rođeni i koja nam je matična država”, kazala je Žujovićeva.

Ona tvrdi da su im u Sekretarijatu za socijalno staranje obećali 2.500 eura, odnosno polovinu od procijenjene vrijednosti barake. Žujović ističe da je od tada prošlo mjesec dana, ali da novac nijesu dobili

Navodi da je njen brat išao kod nadležnih u Glavnom gradu, koji bi, navodno, trebalo da procijene štetu, ali da su ga uputili na Sekretarijat za socijalno staranje.

"Tražili smo prijem kod gradonačelnika Miomira Mugoše, nadajući se da on jedini može da nam pomogne, ali na sve naše molbe, kako nam je kazala sekretarica u Glavnom gradu, nije odgovoreno”, kazala je Žujović.

Ona tvrdi da su im u Sekretarijatu za socijalno staranje obećali 2.500 eura, odnosno polovinu od procijenjene vrijednosti barake. Žujović ističe da je od tada prošlo mjesec dana, ali da novac nijesu dobili.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje “Vijestima” juče nijesu odgovorili za što nijesu isplatili novčanu pomoć.

Istakavši da baraka nije izgorjela njihovom krivicom, Žujović je kazala da svoja prava ne mogu da traže na sudu, jer nemaju novca za advokata.

Od kada je ostala bez krova nad glavom, porodica Žujović živi kod rodbine.

Bonus video: