Mali Savo Bačić najviše voli fudbal

"Ne volim mnogo školu, ali sam vrlo dobar učenik. Kad hoću, naučim i dobijem peticu", priča dječak Dragan
165 pregleda 2 komentar(a)
dragan p_1, Foto: O.PJEŠIVAC
dragan p_1, Foto: O.PJEŠIVAC
Ažurirano: 29.10.2012. 11:59h

Trenutna razmišljanja Dragana Pavlovića, učenika osmog razreda OŠ “Dušan Obradović” sa Žabljaka, malog Sava Bačića iz prve epizode drugog serijala “Budve na pjenu od mora”, bukvalno su onakva kako ih je izrekao u jednoj od prvih “durmitorskih” klapa popularne serije.

"Ne volim mnogo školu, ali sam vrlo dobar učenik. Kad hoću naučim i dobijem peticu. I obradujem roditelje, isto kao u seriji kad im saopštavam da su u knjižici sve petice. I prva scena, kad me majka budi da idem u školu, potrefila je moje sadašnje shvatanje", priča dječak i to u prisustvu oca Rada i majke Stojke, učiteljice u Žabljaku.

Dragana, njegovu sestru Slađanu i još desetak žabljačkih mališana, nakon audicije Milan Karadžić je odabrao za statiste. Dragan je izgleda po svemu bio “mali Mima Karadžić” koga je svojom spontanošću idealno odglumio i pobrao pohvale laičke javnosti u gradu pod Durmitorom.

"Panika je brzo nestajala a ja sticao iskustvo i uvidio da bez mnogo glume mogu da odigram svoju ulogu"

"Bilo je treme pred snimanje. Po nekoliko puta su ponavljani kadrovi, što me pomalo demoralisalo i plašilo. A tada bi priskočili Mima, Simo Trebješanin, Milena Marić i hrabrili me.

Zapamtio sam i Nenu a jedini koga sam ranije poznavao bio je Đuro Stevović, naš koreograf u KUD-u “Radoje Dakić Brko” koji je neprestano bio sa nama i znao kako da pomogne da krize prevaziđemo. Uz njih, bilo je tu i nekoliko mojih drugara koji su akteri prve epizode.

Panika je brzo nestajala a ja sticao iskustvo i uvidio da bez mnogo glume mogu da odigram svoju ulogu. Ponašajući se prirodno, sve je išlo lako", priča Dragan, pa je na taj način prevazišao i strah zbog ponavljanja scena.

Uloga nije prvi javni nastup

Kaže da voli mlijeko, ali da je ono koje mu je ponudila filmska majka bilo čudnog ukusa.

"Bilo me stid da u donjem vešu izgovorim neke riječi koje smatram vulgarnim, ali kad sam vidio kako to sa lakoćom izgovara Simo Trebješanin i ja sam prihvatio. Pimplanje lopte nije mi strano ali su me bose noge boljele od udaranja krpenjače. I posebno bolan bio je guber od oštre vune koji me je peckao po koži dok sam ležao u krevetu", kaže Dragan.

Zbog Mime i fudbala, kaže, želja mu je da glumi u nastavku snimanja “Montevideo bog te video”

Uloga u seriji nije mu prvi javni nastup. Kao član dramske sekcije škole koju pohađa učestvovao je na festivalu prošle godine u Baru, i imao zapažen nastup ulogom pastira Lina. Ipak, najviše voli fudbal i, kako kaže, satima bi igrao. Član je OFK “Durmitor”. Interesantno, skijanje ga ne interesuje.

Dragan nimalo nije ubijedio reportea “Vijesti” kada je kazao da će poslije osnovne škole učiti gimnaziju pa onda studirati jer je “između redova” viđen fudbal kao buduće zanimanje.

Zbog Mime i fudbala, kaže, želja mu je da glumi u nastavku snimanja “Montevideo bog te video”. Zna da je Durmitor postojbina braće Karadžić, ali i Žarka Lauševića, čiju je knjigu “Godina prođe, dan nikad” sa velikim interesovanjem pročitao.

O njemu se samo pohvale mogu čuti od nastavnika. Hvali ga i Đuro Stevović, koreograf u žabljačkom KUD-u, iako je Dragan nedavno napustio probe. Ipak, “Vijesti” su ga izgleda ubijedile da se vrati na pozornicu, jer je previše ozbiljno shvatio nesporazum sa koreografom.

Bonus video: