Živko Radosavović spasio tri osobe iz bistijerne

On i Radonjić spustili su se u bistijernu, uspjeli su da iznesu Mihaila, pomagali su im i Dragan i Rajko Laković, ali se prava drama desila poslije toga
568 pregleda 7 komentar(a)
Živko Radosavović, Foto: Boris Pejović
Živko Radosavović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2012. 18:15h

Podgoričanin Živko Radosavović prije tri dana u Medunu je, uz pomoć nekoliko mještana tog sela, spasio tri života. U srijedu je, dok je bio na svom imanju, oko 14 časova iz kuća udaljenih oko 200 metara, začuo vapaj žene, koja je dozivala u pomoć.

“Dozivala je đevera Dragana Lakovića, a pominjala je supruga Mihaila. Nijesam ni trenutak čekao, nego sam trčeći i ja pozivao Dragana da priskočimo u pomoć. Sa njim je potrčao i Mićko Radonjić, koji je bio kod njega u posjeti. Vidjeli smo u bistijerni bez vode, na njenom dnu, na dubini od oko pet metara, nepomično tijelo Mihaila Lakovića i pored njega, njegovog brata Danila koji je pokušavao da mu ukaže pomoć”, ispričao je Radosavović.

On i Radonjić spustili su se u bistijernu, uspjeli su da iznesu Mihaila, pomagali su im i Dragan i Rajko Laković, ali se prava drama desila poslije toga.

“Samo što sam se okrenuo, na dno bistijerne u nesvijest se srušio Danilo, a malo za tim i Radonjić. Mislim da su pali u nesvijest jer je bistijerna premazivana nekim premazom na bazi nitrata. Nakon kratkog predaha i uzimanja vazduha ponovo sam se spustio i uz ogromne napore izvadio Danila.

Poslije kratkog predaha, uz pomoć ostalih, izvadili smo i našeg druga, takođe spasioca, Mićka Radonjića”, ispričao je hrabri Radosavović. To što isparavanje supstance kojom je premazivana bistijerna nije paralisala i njega, Radosavović objašnjava time što se dugo bavi sportom.

Radosavoviću ovo nije prvi podvig. Prije 12 godina on i sadašnji komandant Posebne jedinice policije Zlatko Maliković iz provalije duboke oko 50 metara iz prevrnute policijske “marice”, izvukli su dvojicu pripadnika MUP-a.

Spaseni prijeti tužbom

Akteri događaja u Medunu nijesu juče htjeli da pričaju o tome. Uprkos tome što ga je Živković u nesvjesnom stanju izvukao iz bistijerne, jedan od spasenih negodovao je nakon što mu je objašnjeno zbog čega ga zovemo.

Uz opaske da je u nesvijest pao za sebe, a ne za javnost, kao i da se stalno dešava da neko nekog spasi, ali se o tome ne piše, on je kazao da će ako se to objavi, tužiti “Vijesti”. Drugi je potvrdio da je Radosavović izvukao ljude iz bistijerne, ali to nije htio komentarisati.

Bonus video: